Geslaagde ‘Urste Lustrum’ MFA ’t Hart Ewijk

Foto:

Deze maand, om precies te zijn op donderdag 18 september 2014, bestond MFA ’t Hart in Ewijk 5 jaar. Reden voor de medewerkers en het bestuur om dit niet geheel ongemerkt aan zich voorbij te laten gaan.Vrijdag 19 september
Om het ‘Urste Lustrum’ op een ingetogen maar toch leuke manier te vieren trapte basisschool ‘De Reuzenpas’ op vrijdagmorgen af met een ’Hartjesdag’. De activiteiten waren door de leerlingen van de school bedacht en samen georganiseerd door
Stichting Perspectief, Kion, Driestroom en peuterspeelzaal Calimero.
Met ‘Hartjes’ kon aan een activiteit worden deelgenomen en met de verdiende ‘Hartjes’ konden de kinderen ook weer aan een andere activiteit deelnemen. Kinderen, ouders en de bewoners van het ‘Praothuis’ genoten zichtbaar van deze ochtend.

Zaterdag 20 september
Zaterdagavond werd opgeluisterd door drie bands, die op de een of andere manier met Ewijk zijn verbonden. Als eerste traden de Silodrifters, waarin Rob Livius uit Ewijk speelt, op met een country en western achtig repertoire. Vooral het originele geluid, versterkt via een oude Phillips buizenversterker, deed de toeschouwers geloven, dat zij op de katoenplantages in het ‘Wilde Westen’ waren.

Daarna trad Dorie Tromp uit Ewijk op, ondersteund door een zangeres en een percussionist. Haar akoestisch repertoire  bestaande uit hedendaagse songs bracht de zaal in vervoering.

Na nog een optreden door de Silodrifters werd de avond afgesloten door PV and the Hartbeats, die speciaal hiervoor herenigd waren en waar Rob Livius op de drum iedereen versteld deed staan met zijn strakke riffs.

Zondag 21 september
De zondag was de dag waarop de verenigingen en leveranciers, die verbonden zijn aan het MFA zich presenteerden. Er waren tal van activiteiten en ook aan de kinderen was gedacht. Het weer werkte mee aan een gezellig drukke dag met een gemoedelijke sfeer.

Het MFA in Ewijk kan terugkijken op een geslaagde viering van haar ‘Urste Lustrum’, waarin vooral de mogelijkheden, die het gebouw biedt aan de aanwezigen is gepresenteerd.

Kijk in het album op de Facebookpagina voor meer foto’s van het ‘Urste Lustrum’.

Cookieinstellingen