Van Heemstraweg een nacht op slot

Foto:

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 september 2014 wordt de Van Heemstraweg ter hoogte van de kruising Hogewaldstraat en Distelakkerstraat afgesloten voor alle verkeer. Verkeer wordt met omleidingsborden omgeleid. De kruising gaat zaterdag dicht om 20.00 uur en weer open op zondagochtend 8.00 uur. Daarna weer gebruik gemaakt worden van de Van Heemstraweg.Bussen
Lijnbussen 5 en 85 worden omgeleid via Westkanaaldijk, Nieuwe Pieckelaan en Beuningen Oost. De haltes Kerk Weurt, Distelakkerstraat en Gemeentehuis worden opgeheven. Kijk voor meer informatie op www.breng.nl.

Afsluiting
De afsluiting is het gevolg van werkzaamheden die Vitens ter plekke verricht om een nieuwe, grote waterleiding aan te leggen. Deze zogenaamde transportleiding voorziet in de toekomst een deel van Nijmegen van drinkwater vanaf de drinkwaterproductielocatie Fikkersdries in Driel.

Als de transportleiding klaar is, kan Vitens de drinkwaterwinning aan de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen sluiten. Als onderdeel van de Overeenkomst Duurzame Drinkwaterwinningen Gelderland dat Vitens met de provincie Gelderland sloot, sluit Vitens de winning in de Nijmeegse binnenstad. De verwachting is dat dit eind 2015 gebeurt.

Bron/foto: www. beuningen.nl