Gelderlander Nieuwscafé: Zorg, Anima Mundi en kansen festival Ewijk 

Foto:

Een prachtig kunstproject dat moet worden omarmd of een veel
te groot object dat nooit op de dijk van Winssen mag komen?

Het kunstwerk Anima Mundi van Huub en Adelheid Kortekaas heeft steun, maar stuit ook op verzet. Hoe moet de Beuningse politiek straks beslissen? Een discussie met Ria Straathof (PvdA), Henk Plaizier (VVD) en Frans Houben (GroenLinks) in het Gelderlander Nieuwscafé. 

Aanstaande vrijdag is de derde editie in café De Zaak in Beuningen. Geïnteresseerden zijn tussen vijf en zes uur welkom om te luisteren. Er is ook aandacht voor mantelzorg. Op professionele zorg wordt bezuinigd en de overheid verlangt meer hulp van familie of vrienden aan hulpbehoevenden. Ans Jansen van stichting Perspectief komt vertellen hoe de Beuningse welzijnsorganisatie kan ondersteunen.

Daarnaast heeft ouderenzorg in Beuningen sinds kort een nieuw gezicht. Verzorgingshuis Alde Steeg in het centrum heeft nieuwbouw gepleegd. Bouwmanager Fred Heidinga van Zorggroep Maas en Waal legt uit wat er is veranderd.

Ook te gast: Paul van Raamsdonk. Hij is eigenaar van Paviljoen Het Buitenhuis op de Groene Heuvels in Ewijk en heeft het nieuwe festival Down The Rabbit Hole deze zomer van dichtbij meegemaakt. Volgend jaar is er een nieuwe editie. Kunnen ondernemers uit de regio een graantje meepikken? Van Raamsdonk ziet kansen  voor ondernemend Beuningen.

Activiteit: Gelderlander Nieuwscafé
Datum: Vrijdag 26 september 2014
Tijd: van 17.00 – 18.00 uur

Locatie: Café de Zaak
Adres: Van Heemstraweg 79, Beuningen