Brandweer Gelderland-Zuid geeft een lesje brand blussen

Tijdens de nationale brandpreventieweken 2014 geeft Brandweer Gelderland-Zuid bezoekers van de Gamma en geïnteresseerden een lesje brand blussen. De brandweer doet dat op 18 oktober bij de Gamma in Beuningen en op 25 oktober bij de Gamma in Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 11). Mensen kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur zelf ervaren hoe het blussen van een brand(je) gaat.

‘Hoe gaat dat eigenlijk, blussen met een handblusmiddel?’ De brandweer krijgt deze vraag vaak tijdens voorlichtingen en daarom krijgen geïnteresseerden zelf de kans om een brandje te blussen. Bij beide filialen van de Gamma kunnen mensen, door hun gegevens bij de brandweer achter te laten, tevens meedoen om een brandveiligheidspakket te winnen. Dit bestaat uit artikelen als een rookmelder (verzorgd door de Gamma) en een brandblusdeken. Daarnaast wordt er onder de deelnemers een home safety check, uitgevoerd door de Brandweer Gelderland-Zuid, verloot.
wv21ohcfztnwjlz18f3u6z19s
Nationale brandpreventieweken 
De nationale brandpreventieweken lopen van woensdag 1 oktober tot en met vrijdag 31 oktober en zijn dit jaar gericht op thuiswonende senioren. Onderzoek toont aan dat deze doelgroep een hoger risico loopt op een woningbrand. Verder wordt het thema ‘vluchten’ aan de kaak gesteld met het centrale thema ‘Wat doe JIJ bij brand? Vluchten moet je oefenen!’. 
De brandweer in Gelderland-Zuid besteedt het hele jaar door aandacht aan brandveiligheid met diverse voorlichtingsactiviteiten, maar tijdens de brandpreventieweken wordt er een aantal extra activiteiten georganiseerd. Zo startten de brandpreventieweken in onze regio op 1 oktober succesvol met een lunch voor thuiswonende senioren: ‘Broodje Brandweer’.
d4i36e5b6oy1u089pk6u7vjwc
Advies en vragen
De brandweer staat deze maand vaker bij de Gamma in Nijmegen (Nieuwe Dukenburgseweg 11). Op 8 t/m 10, 15, 17, 22 en 23 oktober van 13.30 tot 16.00 uur staat er een voorlichtingsteam klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over brandveiligheid. Op deze data kunnen mensen niet zelf blussen, maar wel hun gegevens achterlaten om een brandveiligheidspakket of home safety check te winnen.
Cookieinstellingen