Spelen met vuur levensgevaarlijk!

Foto:

Oktober is de maand van de brandpreventie. Brand klein of groot ontstaan vaak door onoplettendheid, verkeerde handelingen of gebreken aan technische apparaten en installaties of spelen met vuur! Kleine brandjes zijn vaak nog snel in de kiem te smoren als je weet wat je moet doenBrand! Wat moet je doen? Maar nog belangrijker wat moet je zeker niet doen!

Om kinderen, tieners, jongeren, maar ook ouders en volwassenen op de gevaren en gevolgen van een brand te wijzen, maar ook om te leren wat je in het geval van een beginnende brand zelf (nog) kunt doen en zeker niet moet doen, rukt de brandweer zaterdag 18 oktober 2014 van 13:00 tot 16:00 uur uit naar het parkeerterrein  voor de Gamma. 
Belangstellenden kunnen hier onder toeziend oog van de mensen van de brandweer informatie krijgen wat ze in het geval van een kleine beginnende brand zelf (nog) kunnen doen. Maar ook leren wat je zeker niet moet doen. Maar wat is er nu beter dan oefenen in de praktijk. Er is gelegenheid om diverse kleine beginnende brandjes in een blusbak zelf met draagbare blusmiddelen te blussen. Dus wil je weten hoe je dat moet doen, moet je zeker gaan kijken en wie weet durf je zelf wel een brandje te blussen! Ook kun je in de Gamma nog de informatiestand van de brandweer Gelderland-Zuid en het project Bewust Wonen van de gemeente bezoeken voor extra informatie. Voorkomen is nog altijd beter dan…… 
brandpreventie-altijd-al-zelf-willen-blussen
Cookieinstellingen