Dat verdient een bloemetje

Foto:

Ook dit jaar reiken vrijwilligers van Stichting Perspectief aan mantelzorgers een plant uit op 10 november a.s. Vorig jaar was de uitreiking een groot succes. In totaal ontvingen 212 mantelzorgers uit de gemeente Beuningen een mooie plant als blijk van waardering voor hun inzet.Rotaryclub in Beuningen sponsort de Mantelzorgplant
De Rotaryclub Wijchen-Beuningen-Tweestromenland omarmt dit project en wil daarom graag de actie ondersteunen. Zij sponsoren de mantelzorgplant uit de opbrengst van de Santa Run op 21 december a.s. Deze succesvolle sponsorloop is dit jaar op een koopzondag. Vorig jaar deden 350 lopers mee en was de opbrengst voor de voedselbank, dit jaar dus ook voor de mantelzorger.

Mantelzorg
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig, intensief en onbetaald zorg verlenen. Dit is meestal voor een partner, ouder, kind of vriend die hulpbehoevend of chronisch ziek is. Kenmerkend voor mantelzorg is dat er altijd sprake is van een persoonlijke band. Eén op de vier inwoners van Nederland verleent mantelzorg.

Vrijwilligerswerk is ook fantastisch maar daar kies je voor. Mantelzorg is geen keuze, het overkomt je omdat iemand in de naaste omgeving veel extra zorg en aandacht nodig heeft. Veel mensen in Nederland verlenen mantelzorg. Daarom is 10 november uitgeroepen tot de landelijke Dag van de Mantelzorg.

Aanmelden mantelzorger
Kent u een mantelzorger die al langdurig zorg verleent en waarvan u vindt dat hij/zij als waardering een bloemetje verdient? Dan kunt u deze persoon aanmelden voor 3 november 2014 bij Steunpunt Mantelzorg van  Stichting Perspectief 024-6750 939. Samen met u wordt dan een aanmeldformulier ingevuld of opgestuurd. U kunt ook mailen met vermelding van naam en telefoonnummer naar [email protected] Dan neemt zij contact met u op. Naast de plant ontvangt de mantelzorger vervolgens drie keer per jaar een Nieuwsbrief met actuele informatie.

Stichting Perspectief, de gemeente Beuningen, alle vrijwilligers en de Rotaryclub in Beuningen hopen op weer een succesvolle actie waar vele mantelzorgers de plant gaan ontvangen.
 
Foto: Maarten de Groot, voorzitter van de Rotaryclub in Beuningen in gesprek met Ans Jansen en Eufride Klein Rouweler van Stichting Perspectief. 
 

afbeelding-logo-persp

Cookieinstellingen