Motie over huisvesting Voedselbank haalt het niet

Dinsdagavond 28 oktober diende het CDA in de gemeenteraad van Beuningen een motie in over de huisvesting van de Voedselbank. Daarin riep het CDA het college op om samen met de Voedselbank op zoek te gaan naar een alternatieve locatie voor de Voedselbank. De motie werd alleen gesteund door PvdA en Groen Links en haalde het daarom niet.

INGEZONDEN door CDA Beuningen

Verantwoordelijkheid
De Voedselbank is momenteel gevestigd in de voormalige kantine van Beuningse Boys. Deze locatie houdt binnenkort op als het terrein van de Hutgraaf bebouwd wordt. Bovendien is de ruimte nu al te klein voor de groeiende groep mensen die een beroep doet op de Voedselbank.
De motie was bedoeld als een signaal van de raad om het belang van het werk van de Voedselbank te benadrukken. Er is grote maatschappelijke betrokkenheid van de Voedselbank voor de zwaksten in onze samenleving. De motie werd helaas alleen gesteund door PvdA, Groen Links en CDA. De overige partijen namen genoegen met niet concrete toezeggingen van het college. Het college heeft in het verleden al geen rol gespeeld, aangezien de Voedselbank altijd alles zelf heeft gerealiseerd. Nu doen zij voor het eerst een beroep op de gemeente en dan wordt zij niet gehoord. 
Wethouder Piet de Klein gaf in de vergadering aan dat de huisvesting van de Voedselbank niet de verantwoordelijkheid van de gemeente is. Reden te meer voor CDA Beuningen om de motie in te dienen. In de participatiemaatschappij moeten burgerinitiatieven namelijk kunnen rekenen op steun van de gemeente, zeker in faciliterende zin. Het begrip participatie krijgt bij de Voedselbank in volle omvang gestalte door de grote inzet van vrijwilligers en donateurs. “We praten over de participatiesamenleving en vervolgens zijn we allemaal aan het participeren maar op het moment dat iemand ons om medewerking vraagt dan geven we niet thuis”, zei CDA-raadslid Pim van Teffelen, “Ik vind gewoon dat dat niet kan”.
Voor informatie over de voedselbank: www.voedselbankwijchen.nl
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt (over 1.000 views op FB)
Raadsleden CDA Beuningen, vlnr Fons Mentink, Rob Martinus en Pim van Teffelen
cdabeuningenfonsmentinkrobmartinuspimvanteffelen
Cookieinstellingen