Doe mee met de actie ‘Samen voor de voedselbank’ van Omroep Gelderland

Foto: Voedselbank

Mensen verliezen buiten hun schuld hun baan of hebben een financiële tegenslag waardoor hun leven er ineens heel anders uitziet. In plaats van met een winkelwagen bij de kassa sta je in de rij bij de voedselbank. Voor een steeds groter wordende groep in ons land, en dus ook in Beuningen, is dit de realiteit. Omroep Gelderland komt voor deze groep in Gelderland in actie! De omroep vraagt om zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen van 8 tot en met 19 december. Help je mee?!

Zondag publiceerde de omroep een interview met Ben Slotboom uit Beuningen. Wekelijks moet hij voor 75 euro alle boodschappen halen voor hem, zijn vrouw en twee kinderen. “De stap naar de Voedselbank was moeilijk”, laat Ben weten. Het interview met daarin een kort filmfragment is te lezen in het bericht  ‘Voedselbankbezoeken bijna verdriedubbeld‘.
Ook de voedselbank in Beuningen heeft te maken met een groeiende groep mensen die een beroep doen op de voedselbank. De ruimte bij de voormalige kantine van de Beuningse Boys aan de Houtduiflaan begint daardoor te krap te worden. Bovendien moet de voedselbank daar in 2015 uit wanneer de kantine wordt gesloopt voor de realisatie van het nieuwbouwproject de Hutgraaf. Willeke Peters, coördinator van de voedselbank Beuningen, heeft eind september de gemeenteraad en het Beuningse college een brief gestuurd met het verzoek om een gesprek om het nijpende probleem toe te lichten en hulp bij het oplossen ervan. De gemeente heeft aangegeven niet te zullen helpen met permanente gratis ruimte. De voedselbank moet op andere wijze aan gratis ruimte proberen te komen. Hun hoop is nu gericht op een ondernemer die iets kan betekenen.
Politiek Beuningen en voedselbank
CDA Beuningen heeft in de raadsvergadering van 28 oktober nog middels een motie geprobeerd een lans te breken voor de voedselbank. D66 en Beuningen Nu & Morgen steunden de motie niet. De stemmen van het CDA, PvdA en Groen Links waren niet voldoende om een meerderheid te halen. 
Goed doen
De Rotary Wijchen-Beuningen-Tweestromenland organiseren dit jaar voor de tweede keer een Santarun in Beuningen. De opbrengst is bedoeld voor de voedselbank en mantelzorgers.
Lees meer over de actie ‘Samen voor de voedselbank‘ van Omroep Gelderland. Alle hulp is welkom!
Cookieinstellingen