Informatieavonden veranderingen in de zorg

Foto:

Vanaf 2015 is de gemeente Beuningen verantwoordelijk voor veel taken op het gebied van zorg en werk. Voor deze taken is veel minder geld beschikbaar en moet het dus allemaal anders. Tijdens verschillende informatieavonden informeert de gemeente u hier over.

De informatieavonden zijn in de eerste plaats voor inwoners die (indirect) te maken hebben met de veranderingen in de zorg. Zij willen graag weten wat er met ingang van 1 januari 2015 in hun persoonlijke situatie verandert. “Wij kunnen dat helaas nog niet vertellen tijdens de informatieavonden”, zegt Geert Hendriks, wethouder zorg en welzijn. “Wel kunnen we vertellen hoe de gemeente vanaf 2015 zaken regelt en leidt. En met welke zorgaanbieders de gemeente Beuningen een contract heeft gesloten.”
Informatieavond in elk dorp
De gemeente Beuningen organiseert één informatieavond per dorp. De zalen gaan om 19.15 uur open. De informatieavond start om 19.30 uur.
Woensdag 19 november     Winssen           De Paulus (Molenstraat 2)
Donderdag 20 november    Ewijk                 ’t Hart (Den Elt 17)
Maandag 24 november        Weurt               Kloosterhof (Kapittelweg 2-a)
Donderdag 27 november    Beuningen      Leghe Polder (Schoolstraat 16)
Inwoners hoeven niet perse naar de informatieavond in hun dorp, als een andere avond beter uitkomt, zijn zij daar even welkom.
Programma
De avonden starten met een algemeen deel over alle veranderingen. Daarna gaat de groep uiteen en kunt u in verschillende themahoeken meer informatie ophalen over jeugd en de veranderingen voor ouderen en mensen met chronische ziekten en beperkingen (WMO/AWBZ). De gemeente gaat ook graag met de aanwezigen in gesprek. Waar moet de gemeente goed op letten bij het invoeren van de nieuwe taken? Waar maken de inwoners  zich zorgen over?
De veranderingen in de zorg
Verschillende inwoners krijgen te maken met de veranderingen in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan ouderen of mensen met chronische ziekten of beperkingen. Maar ook kinderen en ouders die te maken hebben met jeugdzorg. Uitgangspunt is dat inwoners eerst kijken naar wat ze zelf kunnen doen. Eventueel met hulp van vrienden, buren of familie. Ook doet de gemeente een beroep op inwoners om elkaar te helpen en hun omgeving te verbeteren. Zo moet samen gezorgd worden dat iedereen de zorg krijgt die nodig is.
Meer informatie
Wilt u nu alvast meer weten over de veranderingen in de zorg? Kijk dan op de website van de gemeente, www.beuningen.nl, onder Actueel > Veranderingen in de zorg. Daar vindt u onder andere antwoorden op veelgestelde vragen.
veranderingen-in-de-zorg
Cookieinstellingen