Restaurant de Alde Steeg nu ook geopend

Afgelopen vrijdag 7 november, was het Open Huis bij Zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen. Geïnteresseerden konden er een rondleiding krijgen voordat de eerste bewoners er vanaf maandag hun intrek namen. Vandaag wordt ook voor het eerst  een warme maaltijd in het restaurant geserveerd vanuit de open keuken. De bewoners genieten wat onwennig maar zichtbaar van al het nieuwe.

Op de huidige locatie van Alde Steeg bouwt Zorggroep Maas & Waal het nieuwe Alde Steeg: vier afzonderlijke gebouwen die zo worden gesitueerd dat in het midden, tussen de bebouwing, een centraal plein ontstaat. De gebouwen worden gefaseerd gerealiseerd zodat de huidige cliënten zoveel mogelijk ontzien worden. In 2012 werd gestart met de eerste sloopwerkzaamheden en op 22 september 2014 zijn de twee eerste gebouwen opgeleverd. De eerste bewoners vanuit Waelwick in Ewijk zijn op maandag naar Beuningen verhuisd.
 
In totaal herbergen de twee gebouwen vier groepswoningen (met elk zes plaatsen voor mensen met intensieve begeleiding) en 44 zorgappartementen, een restaurant (ontmoetingsruimte op de begane grond), een stilteruimte en kantoor- en spreekruimtes. Met warme kleuren ademen de gebouwen al een prettige sfeer uit.
 
De 49 cliënten die in de oudbouw zaten zijn naar de zorgappartementen in de nieuwbouw gegaan. In de groepswoningen wonen de cliënten die lijden aan dementie. Voor het grootste deel zijn dat de bewoners uit Waelwick. Tijdens de verhuizing hebben de cliënten overdag een activiteit in de ontmoetingsruimte gehad en onderwijl zijn hun spullen verhuisd. 
 
Restaurant
Maar weinig ouderen koken nog zelf. In de groepswoningen wordt elke dag voor en met de bewoners gekookt. Voor de bewoners van de zorgappartementen is er een restaurant waar ze kunnen gaan eten. Ook mensen van buiten het verzorgingshuis kunnen daar gaan eten. Zo is het voor de bewoners ook mogelijk om met familie of vrienden aan tafel te gaan. 
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt (over 1.000 views op FB)
Een nieuwe tafelschikking
fwqaa43gfuxynz3kjqvkpnfyf
Het restaurant heeft een open keuken
r8ju8fgcuvdrhxrao041nu8mw
En een relaxhoekje
j7a5n7436j5e1a9rqqtgsh28m
Tweede fase
In november wordt het volgende deel van de oudbouw gesloopt en in de eerste helft van 2015 worden er nog eens twee soortgelijke gebouwen als nu neergezet. De overige bewoners (uitgezonderd de revalidatiecliënten) van Waelwick kunnen daar in de loop van 2016 naartoe verhuizen. 
Cookieinstellingen