Bull: “Die jongens landen toch wel in de omgeving”

Foto:

De firma Van Cranenbroek heeft momenteel 5 winkelfilialen in het zuiden van het land. De twee broers die het bedrijf leiden zijn ter uitbreiding op zoek naar een locatie en hebben hun oog laten vallen op het terrein van Tuincentrum Bull aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Gemeenten voeren telkens heftige discussies over de effecten van de komst van een dergelijke megastore. Bull in Beuningen geeft zijn visie op de situatie.Richard Bull over de komst van Van Cranenbroek: “Het koopcontract is getekend maar met een ontbindende clausule dat Van Cranenbroek de benodigde vergunningen krijgt. Wat dat betreft zit ik nu achterin de trein en ben afhankelijk van het resultaat van de besprekingen tussen de gemeente en Van Cranenbroek.”

Bedreiging of kans en wat is de invloed van je concurrent
“Of Van Cranenbroek een bedreiging is voor de middenstand of juist een kans, zullen de meningen over verschillen. Wij ervaren de ontwikkelingen op het gebied van internetverkoop en de veranderende manier van kopen door de consument aan den lijve. Een product dat hier voor 35 euro in de winkel ligt wordt op alibaba voor 12 euro besteld. Dat komt rechtstreeks uit China en wordt zelfs gratis bezorgd! Dat is onze bedreiging en niet wat een andere tuincentrum of bouwmarkt doet. Ik denk dat bedrijven zoals Van Cranenbroek, die zorgen dat de klant nog op grote schaal bereid is om naar de winkel te komen en voor toeloop zorgen, stimulerend kunnen werken voor de omgeving. Je moet er als ondernemer wel voor open staan door de kansen te zoeken en proberen te benutten. Ondernemers moeten met elkaar bedenken wat ze kunnen doen om de klanten ook een bezoek aan hun winkel te laten brengen.”
Werkgelegenheid
“Ook op gebied van werkgelegenheid heeft de komst van dit bedrijf een behoorlijke betekenis”, zegt Richard. “Zij geven aan voor 100 man werk te hebben. In vergelijking: Wij hebben zeven vaste krachten rondlopen.”
Cijfers 
Het terrein van Bull is in totaal 45.000 vierkante meter groot. 10.000 m2 daarvan zijn de kassen en daarachter ligt Van Cranenbroek heeft plannen met het totale terrein. De Brabantse retailer heeft de wens om op de prominente plek langs de Van Heemstraweg een nieuwe winkel en bedrijfsruimte te bouwen van 20.000 m2. De winkel beslaat 15.000 m2 en er komen 600 parkeerplaatsen. 
Uitbreiding komt, de vraag is alleen waar 
“De dichts bijzijnde vestiging is in Schijndel en de firma strooit ook hier met folders. De consument is bereid om erheen te rijden. Nu Van Cranenbroek in Oss geen voet aan de grond gekregen heeft en zich op Beuningen richt, kun je er vergif op innemen dat als het hier niet lukt, ze verder zullen zoeken. Je houdt ze niet tegen en als het ze in Wijchen of Nijmegen een keer wel lukt, dan kun je net zo goed de afslagen langs de Van Heemstraweg afsluiten en de mensen rechtstreeks naar de andere plaatsen laten rijden.”
Kennisavond en centrumvisie
De gemeente Beuningen organiseert aanstaande maandag een kennisavond voor ondernemers. Ondernemers worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de detailhandel. Ook de locatie Bull komt op deze avond aan de orde.
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt 
(meer dan 1.000 bereikte personen op FB)
Gerelateerd(e) bericht(en)
In de zoektocht naar uitbreidingsmogelijkheden (op bestaande of nieuwe locaties) kwam de firma ook in het verleden in het nieuws. Omdat ze het zuiden van het land als thuishaven hebben is er vaak op Brabants Dagblad gepubliceerd:

13-10-2014 Hele regio weert ‘Van Cranenbroek zonder afspraken’
26-09-2014 Oss wil Van Cranenbroek niet op ‘Philipsterrein’
30-09 2014 Toelaten Van Cranenbroek precedent in Oss

Cookieinstellingen