Interview met Eva Crutzen

Foto: jaapreedijk.nl

Aanstaande zaterdag is het de eerste keer dat Eva in Theater de Molen in Beuningen komt optreden. Om nader kennis te maken met Eva heeft het theater een interview afgenomen.

Naam: Eva Crutzen, Maastricht ’87

Programma: ‘Bankzitten’ (oktober 2014 – februari 2015)

Prijzen / Nominaties:
Publieksrijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival (concours om de Wim Sonneveld prijs) en Rabo Talenten Concours 2014

Wat wilde ik als klein kind altijd worden
Cliche maar waar: actrice.
Omdat ik als klein meisje zeker wist dat ik later een beroemde actrice zou worden verkocht ik in de stamkroeg van mijn ouders bierviltjes met mijn handtekening voor 5 cent. Op een goede dag verkocht ik er 5 en had ik genoeg voor een pakje Stimorol.

Wie ben ik over 20 jaar
Een succesvolle cabaretiere die inmiddels haar 11de avondvullende progragramma aan het schrijven is en super trots is op haar zoon die voor het eerst met twee meisjes op één avond heeft gezoend.

Mijn ideale zaterdagavond is
Gewoon lekker thuis badend in een bad gesmolten Côte d’Or chocolade. Dan staan mijn beste vrienden opeens voor de deur die elkaar toevallig in de straat tegen kwamen. We trekken een goede fles wijn open en hebben diep filosofische gesprekken over de zin van het leven met de troosteloze conclusie dat we het allemaal niet weten.
Dan trekken we nog een fles wijn open, en nog een, en nog een en dan weten we het opeens allemaal wel.
Vanuit het niets begint er een beat….tadamtamtamtamtamtamtamtamtadamtam.. Het lijkt wel Smoot Criminal… waar komt dat vandaan?! Het zal toch niet waar zijn… maar jawel! Hij leeft! Michael loopt de kamer binnen en geeft ons een prive optreden.
OF:
Een tot de nok gevuld Carré waarna ik voldaan terug kom in mijn kleedkamer en mijn poelfinario een kusje geeft.

Wat doe je graag naast het leven als artiest?
Sporten vind ik heerlijk. Zumba, skiën, dansen. Daarnaast series kijken op de bank of een goed boek lezen. En als het even kan met mijn lieve vrienden eten en daarna de kroeg in.

Hoe bereid je je voor op het maken van een nieuwe voorstelling?
Tijd is voor mij erg belangrijk. Lege agenda en dan gewoon werkdagen inplannen van 9 tot 5. Helaas kun je inspiratie niet afdwingen maar op deze manier probeer ik toch in een soort schrijf-ritme te komen.

Wat was het leukste optreden tot dusver met deze voorstelling Bankzitten?
We waren afgelopen december uitgenodigd om te komen spelen voor de Nederlandse club in Maleisie. Dat was wel heel bijzonder. Wakker worden tussen de apen, leguanen langs de muur en dan spelen. Het was wel een heel mooi theater dus we konden de voorstelling volwaardig neerzetten.

Met welke artiest zou/had je wel een willen samenwerken?
Jim Carry: Hou van zijn grote mimiek en gekte.
Maarten van Roozendaal: Prachtigste liedjes (1962-2013)
Stromae: multi-getalenteerde artiest.

Eva Crutzen treedt aanstaande zaterdag 10 januari 2015 met haar voorstelling ‘Bankzitten’ op in Theater de Molen in Beuningen. Reserveren kan telefonisch via 024-6774160 tijdens kantooruren of online via de website www.theaterdemolen.nl waar ook verdere informatie te vinden is.

Activiteit: Theatervoorstelling ‘Bankzitten’
Datum: Zaterdag 10 januari 2015
Tijd: 20.30 uur
Entree: € 16,50
Locatie: Theater de Molen
Adres: Molenstraat 54 te Beuningen

 

Cookieinstellingen