Brandweerman Joop Wouters Koninklijk onderscheiden

Foto: Tom Hessels/Hessels Media

EWIJK – Tijdens zijn afscheid als brandweervrijwilliger van brandweerkorps gemeente Beuningen op 27 februari 2015, kreeg Joop Wouters (61) uit handen van burgemeester Carol van Eert, de Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitgereikt.

Al vanaf 1977 heeft Joop zich, naast zijn hoofdberoep en later als zelfstandig ondernemer, steeds ingezet als hoofdbrandwacht bij alarmering voor brand en hulpverlening. Daarbij trad hij op als manschap, chauffeur/pompbediener of verkenner gevaarlijke stoffen. Verder was hij structureel aanwezig bij oefeningen, en bijscholingen om zijn vakbekwaamheid op peil te houden. Vanaf 1989 heeft hij als lid van de brandweervereniging, ook weer op vrijwillige basis, deelgenomen aan activiteiten gericht op brandpreventie bij de inwoners, hun veiligheid en promotie.

De burgemeester: “Meneer Wouters heeft een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in zijn
woonplaats en regio. Vanwege deze verdiensten voor de gemeenschap als hulpverlener en zijn bijdrage aan het saamhorigheidsgevoel binnen het brandweerkorps is het afscheid van hem als brandweervrijwilliger op 27 februari 2015 als gelegenheid aangepakt om hem te onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding.”

Joop is ruim 37 jaar actief geweest bij het brandweerkorps. Een dergelijk lang dienstverband komt bij brandweer
Nederland sporadisch voor. Voor het brandweerkorps Beuningen was dit dan ook een unieke gebeurtenis.

27022015_Afscheid_Joop_Wouters-2-715

27022015_Afscheid_Joop_Wouters-3-715

Cookieinstellingen