Cursus ‘Leren slapen’

Foto: publiek domein

Heeft u moeite met in slaap vallen of doorslapen? Voelt u uzelf overdag moe? Dan is de cursus ‘Leren slapen’ misschien wat voor u. In zes lessen worden oefeningen en informatie gegeven om uw leef- en slaappatroon te herstellen.

Een enkele keer slecht slapen is niet erg. Maar wie een aantal weken regelmatig ’s nachts slecht slaapt, wordt overdag oververmoeid, krijgt concentratieproblemen en wordt prikkelbaar. Slaapproblemen kunnen het gevolg zijn van spanningen en problemen. Soms echter blijft het slaapprobleem bestaan nadat de spanningen zijn verdwenen. In deze cursus krijgen de deelnemers meer zicht op hun slaapprobleem en handreikingen voor een betere nachtrust.

Onderwerpen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Informatie over slaap en slaapproblemen
  • Slaapadviezen en anti-piekertips
  • Doorbreken van een verkeerd slaappatroon
  • Leren ontspannen
  • De invloed van uw gedachten op uw slaap

Wanneer?

Er zijn zes bijeenkomsten op donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur. De data zijn 10, 17 en 24 september en 1, 15 en 22 oktober. De kosten zijn €40 (inclusief het boek ‘Slapeloosheid’ van Ingrid Verbeek en Ed Klip)

Contact en aanmelden

Heeft u belangstelling voor de cursus? Dan kunt u zich aanmelden bij Stichting Perspectief via telefoonnummer 024-6750939 of via e-mailadres [email protected]. Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Indigo, telefoonnummer 026-3124483 of e-mailadres [email protected].

Locatie: MFA ’t Hart, Den Elst 17, Ewijk

Cookieinstellingen