D66 Beuningen roept college op vluchtelingen op te vangen

Foto: BNG

D66 Beuningen roept in een brief het college op actief te zoeken naar locaties voor de opvang van vluchtelingen. “De gemeente Beuningen moet haar verantwoordelijkheid nemen en actief zoeken naar locaties voor de opvang van vluchtelingen” aldus fractievoorzitter Roel Kuppens.

De beelden in de media van de massale vluchtelingstroom uit Syrië en andere oorlogsgebieden zijn schrijnend en inhumaan! Volwassenen en kinderen in een uitzichtloze oorlogssituatie vluchten naar Europa, op zoek naar een veilige plek.

Ook Nederland biedt opvang en bescherming aan deze vluchtelingen maar de toestroom is zo groot, dat de bestaande opvangcentra nagenoeg vol zitten. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is daarom op zoek naar nieuwe locaties. De staatssecretaris en de minister hebben een oproep gedaan aan alle gemeenten om te kijken naar mogelijkheden voor opvang.

De fractie van D66 vindt dat ook Beuningen een actieve bijdrage moet leveren! Een van de opties is het pand van (voormalig) zorgcentrum Overmars in Winssen (eigendom van Woonzorg Nederland). Dit staat sinds enkele weken leeg en is een geschikte opvanglocatie voor mensen in nood!

Lees ook:

 

 

Cookieinstellingen