Vangnetregeling zwemlessen kinderen

Foto: BN&M

In de raad van deze avond heeft dhr. Roel van Beuningen een aantal vragen gesteld omtrent de vangnetregeling van de zwemlessen voor kinderen uit gezinnen die dit niet zelf kunnen bekostigen. De vragen gingen over de aanvragen die afgelopen drie weken zijn ingediend. Tot 12 september was de stichting leergeld2stromenland in onderhandeling met de uitbater van zwembad de plons. De wethouder heeft toegezegd dat alle aanvragen vanaf 12 september worden behandeld, en toegezegd mits zij voldoen aan de gestelde criteria.

Wij van Beuningen nu en Morgen vinden het belangrijk dat de zwemlessen voor iedereen bereikbaar zijn en er oplossingen zijn voor hen die dit niet zelf kunnen bekostigen.

Het doet ons deugd te horen dat er een goed vangnet is en dat het college er alles aan doet om zaken als deze zo snel mogelijk te regelen en de zwemlessen voor iedereen mogelijk te maken.

Via de stichting leergeld is er een vangnet geregeld zodat de hele jeugd in onze gemeente toegang heeft tot zwemlessen. Zo is de veiligheid van alle kinderen in onze gemeente gewaarborgd, zij kunnen allen over een basisniveau van zwemvaardigheid beschikken.

Cookieinstellingen