Giro d’Italia kleurt Gelderland in 99 dagen roze

Foto: publiek domein

Op 28 januari 2016 lanceerde de organisatie van de ‘Grande Partenza’, de start van de Giro d’Italia in Gelderland, haar 99 dagen campagne. In deze periode zal Gelderland door meer dan 1.500 activiteiten roze kleuren. Het startsein werd gegeven met het roze kleuren van onder meer de John Frostbrug in Arnhem en het Casino en de Mariënburg in Nijmegen, het aanbrengen van een gigantische roze racefiets bij Omnisport in Apeldoorn en een openingshandeling op Papendal.

Meer dan 1.500 side events

In aanloop naar de start van de Giro vinden meer dan 1.500 side events plaats in Gelderland. Meer dan 1.000 activiteiten vinden plaats op initiatief van bedrijven of bewoners. De Giro-organisatie verzorgt ongeveer 500 evenementen. Op de agenda staan:

  • 80 Piazza’s (sociale evenementen met Italiaanse buurtfeesten)
  • 36 Mercato’s (speciale Italiaanse markten in samenspraak met bedrijfsleven)
  • Een scholenprogramma (Italiaanse lesweek en fietsactiviteiten in samenwerking met de KNWU)
  • Start to Bike (in samenwerking met NTFU)

Ook verschillende scholen in Gelderland doen mee. De Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen richten een Giro Fietscampus in. De samenwerkende ROC’s organiseren een Giro Experience (samenwerkende ROC’s).

Ambassadeurs

Giro Gelderland heeft 4 bekende oud-wielrenners als ambassadeur. Dit zijn Cees Priem, Erik Breukink, Johan van der Velde en Jean Paul van Poppel.

Fietstocht van Milaan naar Gelderland

Het officiële goede doel van Giro Gelderland is de Bas van de Goor Foundation. Met als doel aandacht genereren voor het sporten met Diabetes, gaan zij een bijzonder avontuur aan. In 10 dagen brengt een team onder aanvoering van de voormalig topvolleyballer de roze trui van Milaan naar Gelderland. De trui zal bij de ploegenpresentatie op 5 mei arriveren.

Volg de Giro

Volg al het nieuws van de Giro d’Italia via Facebook, Twitter, Instagram en de website van Giro Gelderland.

Centraal Beheer is de eerste officiële partner van Giro Gelderland.

Lees ook:

Cookieinstellingen