Bouw zorgcentrum Alde Steeg eerder klaar

Foto: alde steeg

Beuningen, 10-08-2016 – De nieuwbouw van zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen is eerder klaar dan gepland. Eind deze maand trekken de eerste bewoners er in. Het zorgcentrum zou eigenlijk in september klaar zijn. Door de zachte winter konden de bouwvakkers steeds door met hun werk aan de Wilhelminalaan, op de plek waar het vorige verpleeg- en verzorgingshuis ook stond. Met als gevolg dat de laatste drie nieuwe gebouwen al vlak voor de bouwvak zijn opgeleverd.

Complexen

Het complex dat in totaal uit vijf panden bestaat, is daarmee compleet. Een jaar of twee geleden trokken er zo’n zeventig bewoners in die eerste twee gebouwen van de Alde Steeg. Ook werden toen een restaurant, stilteruimte en plekken voor fysiotherapie en ergotherapie in gebruik genomen. Ondertussen begon de bouw van de andere, en tevens laatste, drie complexen.

Groepswoningen

In twee van die gebouwen (die in september een naam krijgen, BG) komen groepswoningen geschikt voor in totaal 48 bewoners. Daarnaast krijgen twintig ouderen, die nog iets zelfstandiger zijn, een eigen zorgappartement: acht in het ene en twaalf in het andere pand.

De toekomstige bewoners verhuizen begin november naar Alde Steeg. Nu wonen ze nog in Waelwick.

Cookieinstellingen