Waterballet in Beunings appartementencomplex: Waterschade in 30 garageboxen

Beuningen, 14-08-2016 – Een bewoner van een appartementencomplex langs de Alexiastraat in Beuningen trof een waterballet aan toen hij zaterdagavond de gang bij de bergingen in liep. Een laag van enkele centimeters water strekte zich tot het einde van de gang en in 30 kelderboxen.

Bewoners waarschuwden elkaar direct en konden zo enkele waardevolle spullen uit de boxen redden. In totaal stond in 30 kelderboxen water. Enkele woningen werden bespaard door de hoge dorpel.

De woningbouwcorporatie en de brandweer werden eveneens gealarmeerd. De brandweer was omstreeks half elf ter plaatse. Zij hebben samen met loodgieters de waterleiding kunnen afsluiten.

Lekkage

Het water komt vermoedelijk van een boven gelegen verdieping en liep door een nis in de muur naar beneden. Het water stroomde vervolgens via een van de kelderboxen de gang en de overige eenheden in. De brandweer heeft de dorpel verwijderd en vervolgens met trekkers het ergste water weg gehaald.

Schade

De schade aan de diverse kelderboxen is groot. ”Ik kan de complete vloerbedekking weggooien,” aldus een van de bewoners. Hij was echter wel op tijd om samen met zijn schoonzoon de koelkast uit de berging te halen. Ook in de andere boxen is de schade enorm.

Cookieinstellingen