Beuningse Buis bereidt zich in Doorn voor op Paralympics

Foto: marjolein buis

DOORN, 25-08-2016  – Tennis- en congrescentrum De Heuvelrug in Doorn is sinds een jaar de plek waar rolstoeltennisster Marjolein Buis zich voorbereidt op de Paralympische Spelen die over twee weken beginnen. Onder leiding van de ervaren rolstoeltennistrainer Aad Zwaan wordt momenteel gewerkt om de puntjes op de i te zetten.

Buis (28), geboren in Nijmegen en woonachtig in Beuningen, gaat in Rio de Janeiro proberen haar titel te verdedigen in het dubbelspel. Vier jaar geleden werd samen met Esther Vergeer het hoogste schavot betreden. In het enkelspel reikte Buis destijds tot de kwartfinales. Na een goed jaar met als hoogtepunt de zege op Roland Garros, reist ze met veel vertrouwen af richting Brazilië, waar het toernooi op 9 september van start zal gaan. De finales vinden plaats op 16 september. ‘Doorn is voor mij een prettige locatie om te trainen. Ik voel me hier prettig en de omstandigheden zijn goed,’ aldus Buis, die zich als doelstelling ‘twee medailles winnen, welke kleur dan ook’ heeft gesteld.

Voor meer informatie over Marjolein Buis en haar verrichtingen tijdens de Paralympische Spelen zie www.marjoleinbuis.nl.

Cookieinstellingen