Opening Ontmoetingscentrum Kloosterhof Weurt

Foto: BNG

WEURT, 25 augustus 2016 – Het is zover! Op zaterdag 3 september wordt de nieuwe Ontmoetingsplek De Kloosterhof in Weurt geopend. Een nieuw gebouw waarin onder andere de basisschool, het dorpshuis, de sporthal en de peuterspeelzaal gevestigd zijn. Ook zijn er zorgaanbieders gevestigd.

Opening en onthulling nieuwe naam basisschool

Op zaterdagmiddag 3 september is iedereen vanaf 14.00 uur welkom bij De Kloosterhof, Kapittelweg 2a in Weurt. Tijdens de opening wordt ook de nieuwe naam van de basisschool onthuld en daarna openen gebruikers, provincie en gemeente het nieuwe gebouw. Aansluitend zijn er voor jong en oud tot 17.00 uur allerlei activiteiten te zien en te beleven. Kinderen kunnen een speurtocht door het gebouw lopen en ouders en leerlingen kunnen een rondleiding volgen door de nieuwe school. Ook zijn er muziek- en sportverenigingen die zich presenteren. En uiteraard is er een hapje en een drankje bij de opening.

Multifunctioneel gebruik

Op 6 februari 2014 tekenden Stichting SCS De Kloosterhof, Stichting Oeverwal, Peuteropvang Beuningen en de gemeente Beuningen een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van één ontmoetingsplek op de Kloosterhof in Weurt met zowel basisschool, sporthal, peuterspeelzaal en ruimte voor dorpshuisactiviteiten. Ook zijn er ruimtes voor zorgaanbieders. Architect Pieter Oosterhout maakte in overleg met deze partijen het ontwerp voor de multifunctionele accommodatie. Het resultaat is een prachtig pand dat aan alle wensen van gebruikers tegemoet komt.

Financiële steun provincie

Om één nieuwe ontmoetingsplek in Weurt mogelijk te maken heeft de provincie Gelderland een provinciale subsidiebijdrage gedaan uit het impulsplan Gelderse Woningmarkt van de provincie Gelderland.

Reacties