Recept: Zoete aardappel met cannellinibonen en rucola

Foto: RoosVisie

Zoete aardappel met cannellinibonen en rucola (1 persoon).

Ingrediënten

  • 1 uitje (fijn gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1/2 el gember (geraspt)
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1/2 el currykruiden (ik had een curry kruidenmix van John de Boer)
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 100 gram broccoli (in roosjes)
  • 150 gram sperziebonen (gedopt en in kleine stukjes)
  • 75 gram rucola
  • 1 blikje cannellinibonen
  • koriander
  • 1 el zuivelspread light

Bereiding

  • Verhit een el olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember
  • Was de zoete aardappel en snijd hem in blokjes (met schil)
  • Doe de aardappel samen met de currykruiden in de pan
  • Schenk hier 200 ml water bij met het bouillonblokje en breng aan de kook
  • Laat dit 10 minuten pruttelen tot de aardappelblokjes bijna gaar zijn
  • Voeg na 5 minuten de sperziebonen en broccoli toe en laat dit 5 minuten mee pruttelen
  • Doe de cannellinibonen bij de groenten en aardappel en roer dit goed door
  • Vervolgens doe je handje voor handje de rucola in de pan
  • Dit roer je telkens door tot dat het iets slinkt, dan doe je de rest van de rucola erbij
  • Schep het geheel op een bord en garneer met verse koriander

Smakelijk!

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

roosvisie

Cookieinstellingen