Gemeente Beuningen zet een streep door discriminatie! U ook?

Foto: BNG

Op 21 maart is het de dag tegen racisme en discriminatie. De gemeente Beuningen doet mee aan de campagne ‘Zet een streep door discriminatie’ van ‘Ieder1Gelijk’. Dit met als doel de bewustwording over discriminatie en meldingsbereidheid te vergroten.

Wat is Ieder1Gelijk?

Ieder1Gelijk is een laagdrempelige en onafhankelijke organisatie voor iedereen die met discriminatie te maken krijgt in de regio Gelderland-Zuid. Het bureau richt zich op het voorkomen, signaleren en bestrijden van alle vormen van discriminatie.

Wat kunt u doen?

Via de toolkit.discriminatie.nl kunt u posters, flyers, banners en logo’s maken en laten zien dat u discriminatie niet tolereert.

Hoe meldt u discriminatie?

  • U meldt discriminatie via de website www.discriminatie.nl. Via een postcodesysteem komt u dan automatisch uit bij Ieder1Gelijk, het bureau voor gelijke behandeling in uw regio;
  • Met een online meldformulier op www.ieder1gelijk.nl. Telefonisch via 024-3240400, per mail: [email protected];
  • Anoniem melden kan ook;
  • Bij twijfel of iets discriminatie is, vraag het aan Ieder1Gelijk.

Ieder1Gelijk registreert en monitort klachten en meldingen om zicht te krijgen op wat zich waar afspeelt. Ieder1Gelijk kijkt samen met de klager wat er gedaan kan worden om de situatie van de klager te verbeteren, bijvoorbeeld een gesprek met de werkgever van de klager.

Reacties