Politie lost waarschuwingsschot in Ewijk na dollemansrit

Foto: politie

Agenten uit Nijmegen zagen vannacht rond 4.40 uur een Audi met hoge snelheid vanaf de A73 de Neerbosscheweg oprijden. Zij wilden de bestuurder aanspreken op zijn rijgedrag en gaven hem een stopteken op de Rosa de Limastraat. Eigenlijk wilden zij de bestuurder een waarschuwing geven aangezien ze zijn snelheid niet hebben kunnen meten.

Vervolgens ging de bestuurder er met hoge snelheid via de Neerbosscheweg vandoor richting de A73. Hierbij negeerde hij 3x een rood licht en reed hij met meer dan 100km/u de kruising met de Hogelandseweg/IJpenbroekweg over.

De collega’s konden de Audi op afstand volgen richting Beuningen. Op de Koningstraat in Ewijk konden zij weer achter de Audi komen aangezien hij gehinderd werd door een vrachtwagen. Hierop werd besloten de Audi klem te rijden. Toen de agenten de bestuurder wilden aanhouden reed hij met hoge snelheid achteruit waarbij de agenten aan de kant moesten springen om niet geraakt te worden. Hierop hebben de agenten een waarschuwingsschot gelost.

Vervolgens is de bestuurder Ewijk ingereden en is hij door de hoge snelheden uit het zicht van de collega’s geraakt. Even later bleek dat bestuurder van de Audi in Winssen een aanrijding had gehad. Op de Notaris Stephanus Roesstraat had hij een aanrijding gehad met een boom en een lantaarnpaal en hij had zijn Audi total loss gereden. Op de Dijk in Winssen hebben agenten de 23-jarige bestuurder aangehouden. Hij bleek 385ug/l aan alcohol genuttigd te hebben en was ook nog eens beginnend bestuurder.

Cookieinstellingen