Totaal onnodige nederlaag Roda 2

Roda 2 heeft 0 punten overgehouden aan het treffen met Aquila. De nummer 10 van de ranglijst was met 4-3 nipt te sterk, maar dat had Roda vooral aan zichzelf te wijten.

Een weekend Waanzinnig Winssen liet duidelijk zijn sporen na bij het overgrote deel van de selectie, maar dat was vooraf ingecalculeerd. Veel kwalijker nog, het waren vooral de mannen die zich niet in het feestgedruis hadden gemengd die het lieten afweten. En dan wordt het lastig.

De thuisploeg profiteerde in de eerste helft van het zwalkende RODA en kreeg daarbij de nodige hulp van de arbitrage. Voor rust wist het driemaal te scoren als gevolg van persoonlijke fouten. Een slippertje van Ivo Piels, een blunder van de scheidsrechter die een strafschop gaf aan Aquila waar een vrije trap voor Roda meer op zijn plaats was, en geblunder in de Roda-defensie maakte dat Aquila drie doelpunten cadeau kreeg. Aan de andere kant wist Roda nog wel redelijk in de buurt te blijven. Jos Hoppenreijs scoorde na een uitstekende aanval zijn eerste doelpunt van het seizoen en Luuk van den Dobbelsteen verraste vriend een vijand met een knap doelpunt.

Met een 3-2 rust stand was er nog geen man over boord, maar de tweede helft moest het beter. Echter, het ging alleen nog maar slechter. De energie leek op, de wissels pakten niet goed uit en het gemis van kilometervreter Marijn Gradussen werd steeds duidelijker. In plaats van dat Roda op gelijke hoogte kwam, leek Aquila de wedstrijd al vroeg te beslissen. Piels zat mis bij een hoge bal en de 4-2 kon eenvoudig worden binnen gelopen. Luc Janssen deed uit een hoekschop nog iets terug maar verder dan 4-3 kwamen de Winssenaren, ondanks dat het de laatste 10 minuten met een man meer stond, niet. Kansen waren er voldoende maar goals bleven uit. En dat is nou net waar het in de voetballerij om draait.

Snel vergeten, en het vizier op Ewijk-thuis, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. 7 mei, 11:00 stipt.