RODA ’28 weer aan kop na uitoverwinning op FC Kunde

Op een winderige 2e Paasdag stond voor het eerste van Roda’28 de inhaalwedstrijd tegen FC Kunde op het programma.

De wedstrijd begon goed voor Roda. In de derde minuut werd de tegenstander gedwongen om de bal terug te spelen naar zijn verdedigers en hierbij was Marijn van Kraaij zeer attent om deze bal te onderscheppen. Hij gaf een assist op Nick Janssen, en hij verschalkte de keeper: 0-1. In de 13e minuut was Roda’28 weer attent en snel in de omschakeling, waarbij Stijn Gradussen via een combinatie Marijn van Kraaij vrijspeelde voor de keeper en de 0-2 maakte.

Verderop in de wedstrijd ging FC Kunde steeds beter voetballen en probeerde voetballend het Roda’28 doel te vinden zonder tot grote kansen te komen. In de 24e minuut veroverde FC Kunde op het middenveld van Roda’28 een vrije trap. De door de wind gedragen bal viel bij de tweede paal voor FC Kunde aanvaller Jeroen IJff, die beheerst de aansluitingstreffer scoorde.

Na rust had de Roda’28 de wind in de rug. Dit resulteerde niet altijd in een sterker Roda’28, want FC Kunde probeerde steeds via voetbal het Roda’28 doel te zoeken. De Roda’28 aanvallers bleven goed druk zetten op de FC Kunde verdediging en in de 62e minuut waren het Nick Janssen en Stijn Gradussen die de bal konden veroveren en middels een steekpass Marijn van Kraaij konden bereiken. Marijn ging alleen door naar de keeper en scoorde beheerst  de 1-3 voorsprong. Roda speelde met behulp van een aantal wisselspelers de wedstrijd goed uit.

Door het verlies van koploper Avios/DBV is Roda’28 weer koploper. Tussen de nummer 1 en nummer 6 zitten slechts zes punten verschil en er worden nog veel onderliggende wedstrijden gespeeld. Iedereen speelt nog 3 of 4 wedstrijden. Kortom een spannend competitieslot.

A.s. zondag 23 april om 14.00 uur speelt Roda’28 een uitwedstrijd tegen de combinatie AAC/Olympia in Altforst op sportpark Heppert.