Marjolein Buis pakt dubbeltitel in Japan

Foto: Marjolein Buis

TOKIO – Marjolein Buis heeft het dubbelspel tijdens de Japan Open op haar naam geschreven. Samen met de thuisspelende Yui Kamiji verloor de Beuningse rolstoeltennisster geen set.

Het als tweede ingeschaalde duo walste in de finale over de nummers 1 van de plaatsingslijst Lucy Shuker (Eng) en landgenote Aniek van Koot: 6/1 6/1.

In het enkelspel was er minder succes. Na een bye in de eerste ronde ging Buis verrassend onderuit tegen de Thaise Sakhorn Khanthasit, die vijftig plekken lager op de wereldranglijst staat. ‘Toch is dit een goede speelster, echter enkel omdat ze geen budget heeft kan ze alleen toernooien spelen binnen haar regio. Het neemt niet weg dat ik slecht heb gespeeld en deze pot normaliter gewoon had moeten winnen.’

Komende week speelt Buis in de voorbereidingen voor Roland Garros een laatste toernooi in Seoel / Korea. Twee weken later start in Parijs het tweede grandslamtoernooi van het jaar waarin Buis haar titel verdedigt. In het dubbelspel is ook hier Yui Kamiji haar medespeelster.

Meer informatie over Marjolein Buis is te vinden op: www.marjoleinbuis.nl

Cookieinstellingen