Voedselbank Beuningen opent op nieuwe locatie

Foto:

Voedselbank Beuningen heeft een nieuw onderkomen. Ze verhuist naar het vroegere pand van basisschool De Klavervier aan Rijstveld 4 in Beuningen. Donderdag 15 juni heeft wethouder Jan Kersten de sleutel van de nieuwe locatie van de Voedselbank Beuningen overgedragen.

De Voedselbank was eerst gevestigd in een pand op het Kerkplein, dichtbij de Kringloopwinkel ‘De Oude School’. Op deze locatie zijn plannen voor nieuwbouw, daarom moest de Voedselbank op zoek naar een nieuwe plek.

Samen met activiteitencentrum ‘Hot Spot’

Het jongeren activiteitencentrum ‘Hot Spot’ is ook gevestigd in het vroegere pand van basisschool De Klavervier. Het activiteitencentrum verhuisde hier in maart 2017 naartoe. Er bleef nog ruimte over om de Voedselbank van passende huisvesting te voorzien. Daarom besloot het college van burgemeester en wethouders recent dat de Voedselbank naar de locatie op het Rijstveld mochten verhuizen.

Er zijn nog gesprekken tussen de gemeente en andere partijen om zich ook op deze locatie te vestigen.

Financiële steun

De huur van het pand neemt de gemeente Beuningen voor rekening. Dit betekent voor de Voedselbank Beuningen dat ze de subsidie die ze ontvangt kan gebruiken voor andere doeleinden, zoals transportkosten.

Voedselbank

De Voedselbank zorgt ervoor dat gezinnen in de gemeente Beuningen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in het levensonderhoud van het gezin te voorzien, elke week kosteloos levensmiddelen ontvangen. De levering van levensmiddelen vindt twee keer per week plaats, op donderdagmiddag en vrijdagochtend. Op deze dagen maken medewerkers en vrijwilligers ongeveer vijftig pakketten. Deze reiken zij daarna uit aan inwoners uit de gemeente op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur.

De opslag van levensmiddelen is niet groot. De Voedselbank is vanwege haar activiteiten bovendien gebonden aan de regels van de Warenwet.

Cookieinstellingen