Streekgala 2017 gemeente Beuningen

Foto: streekgala.nl

Op zondag 25 juni 2017 vindt het 15de Streekgala plaats. Dit jaar openen maar liefst 17 boeren en tuinders uit de gemeente Berg en Dal, Wijchen en Beuningen de deuren van hun kassen, stallen en bedrijven voor publiek.

Zo kunt u bijvoorbeeld , uw eigen bessen plukken, zelf graan malen of een rondrit in de zonnetreintjes door de Ooijpolder. Verzamel dus al uw vrienden en familie en kom een kijkje nemen bij de boer op zondag 25 juni! Op ieder bedrijf worden tussen 11.00-16.00 allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd.

Melkveehouderij De Vlierakker

Melkveebedrijf De Vlierakker ligt tussen Beuningen en Weurt met uitzicht op de dijk. Hier worden door de familie Claassen 130 koeien gemolken met behulp van de melkrobot.

De boer laat graag zien hoe de melkkoeien leven en hoe de robot werkt. Een groot gedeelte van het jongvee en droge koeien is vandaag niet aanwezig, zij grazen in natuurland in de Winssense uiterwaarden. Maar er zijn wel kalfjes aanwezig om te knuffelen. Voor de actievelingen is er een springkussen en een boerenstormbaan. En voor de lekkerbekken zijn streekproducten te koop.

Melkveebedrijf De Vlierakker
Hosterdstraat 2a
6641 KB Beuningen

Het Dijkmagazijn

Het Dijkmagazijn organiseert drie excursies om te ontdekken hoe de wilde paarden en koeien in de uiterwaard leven. Ook worden wilde planten geproefd.

Van 12.00-13.00, 13.30-14.30 en 15.00-16.00, maximaal 20 deelnemers per excursie.

Het Dijkmagazijn
Dijk 41
6641 LA Beuningen

Let op: navigeert u met Tomtom naar Het Dijkmagazijn, gebruik dan als adres Waardhuizenstraat 11 6641 KA Beuningen en rijd door tot aan de dijk.

Huifkar

Tussen de boerderij, Het Dijkmagazijn en parkeerterrein De Asdonck rijdt een huifkar.

Fotowedstrijd

Tevens is er een fotowedstrijd. Diegene die de leukste, mooiste of meest bijzondere foto maakt, wint een fantastische prijs.

Kijk voor meer informatie op: www.streekgala.nl

Reacties