Buis zet zegereeks dubbelspel voort

Foto: Marjolein Buis

PARIJS – De Beuningse rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft tijdens het toernooi French Open haar indrukwekkende zegereeks in het dubbelspel voortgezet. Met maar liefst vijf verschillende partners aan haar zijde heeft zij sinds januari geen wedstrijd meer verloren.

Afgelopen week wist zij met de Japanse Yui Kamiji de winst tijdens het Super Series toernooi in Parijs naar zich toe te trekken. Met 4-6 6-4 6-2 waren zij in de finale te sterk voor het Nederlandse duo Van Koot/De Groot.

Buis: “Het was een heel mooie overwinning. Yui en ik hadden even nodig om uit te vinden wat de beste tactiek was, omdat we nog nooit tegen deze combinatie hadden gespeeld. Op 2-5 in de eerste set waren we er uit en we wisten de wedstrijd te keren. Ik ben erg blij met deze titel.”

In het enkelspel werd Buis in de kwartfinale in drie sets uitgeschakeld door Griffioen, de mondiale nummer 2. “Ik baal ontzettend van dit verlies. Nadat ik de eerste set nipt had verloren, trok ik met 6-0 de tweede set overtuigend naar me toe. Dan wil je graag doorstomen naar winst, maar helaas zat dat er niet in.”

Over twee weken zal Buis deelnemen aan Wimbledon, het enige grastoernooi op de rolstoeltenniskalender.

Meer informatie over Marjolein Buis is te vinden op: www.marjoleinbuis.nl

Cookieinstellingen