Werkzaamheden van Heemstraweg Winssen gestart

Foto: BNG

Van dinsdag 27 juni tot eind oktober voert de gemeente Beuningen werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten verandert de Van Heemstraweg op een aantal punten.

  • Vervangen deklaag asfalt
    Door het verkeer dat dagelijks over de Van Heemstraweg rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook richten ze de weg buiten de bebouwde kom in als 60 km-weg.
  • Aanpassen fietspaden
    De fietspaden komen vrij te liggen van de rest van de weg. Ze doen dit om de veiligheid voor het fietsverkeer op de Van Heemstraweg te vergroten.
  • Aanpassen kruisingen
    Om de kruisingen met de Leegstraat, Geerstraat en (Verlengde) Deijnschestraat veiliger te maken, richten ze deze anders in. Door het gebruik van minder asfalt worden de kruisingen compacter en daarmee overzichtelijker.
  • Aanpassen verlichting
    Door de aanpassingen aan de kruisingen, verplaatsen we de lichtmasten. Ook schilderen ze de grijze lichtmasten groen, zodat alle lichtmasten dezelfde kleur hebben. Daarnaast vervangen ze een deel van de bestaande verlichting door LED-verlichting.

Planning

De aannemer voert de werkzaamheden in vier fases uit.

  • Fase 1: kruispunt Geerstraat – week 26 tot en met 29 (27 juni tot en met 21 juli)
  • Fase 2: kruispunt Leegstraat – week 34 tot en met 38 (21 augustus tot en met 22 september)
  • Fase 3: kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat – week 39 tot en met 42 (25 september tot en met 20 oktober)
  • Fase 4: na kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat en de gemeentegrens met Druten – week 39 tot en met 42 (25 september tot en met 20 oktober)

Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. Tijdens de bouwvak (22 juli tot en met 20 augustus) is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook open voor verkeer.

Omleidingen

Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. Lokaal autoverkeer leiden ze om via het buitengebied en de kern van Winssen. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom leiden we zoveel mogelijk om via de A73 en de Maas en Waalweg. Ook aanwonenden kunnen hun huis bereiken. Tijdens de bouwvak is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook gewoon open voor verkeer. Alleen verkeer dat de Van Heemstraweg wil oversteken van en naar de (Verlengde) Deijnschestraat, moet omrijden.

Autoverkeer

Fietsverkeer

(Brom)fietsers hebben altijd doorgang via het fietspad aan minimaal één kant van de Van Heemstraweg.

Busverkeer

Buslijn 85 rijdt een aangepaste route. Een aantal haltes vervalt tijdens de werkzaamheden. Voor de actuele informatie en vertrektijden van buslijn 85 kijkt u op www.breng.nl.

Vragen inloopavond

Tijdens de inloopavond op dinsdag 30 mei kon u uw vragen indienen via een reactieformulier. De antwoorden op deze vragen leest u in dit document.

Meer informatie of vragen?

De meest recente informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vindt u op deze projectpagina: www.beuningen.nl/heemstrawegwinssen. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.

Cookieinstellingen