Eerste Wimbledon finale Buis

Foto: Marjolein Buis

LONDEN – Rolstoeltennisster Marjolein Buis uit Beuningen is er niet in geslaagd haar eerste titel op Wimbledon te veroveren. In de finale van het dubbelspel was het Brits/Japanse duo Whiley/Kamiji in drie sets te sterk voor Buis en Diede de Groot.

De eerste set was een duidelijke prooi voor de Nederlandse dames. Een degelijke 6-2 en prima spel gaven veel hoop voor een goed resultaat. De tweede set ging tot 3-3 gelijk op maar vier dubbele fouten en twee gemiste breakkansen zorgden voor een noodzakelijke derde set. In deze laatste set leek de openingsgame beslissend. Buis en De Groot verzuimden vier breakpoints te benutten waarna  het steeds moeilijker werd punten binnen te halen tegen de nagenoeg foutloos spelende tegenstanders: 6-2 3-6 0-6.

In het enkelspel was Buis in de kwartfinale nét niet opgewassen tegen de Duitse Sabine Ellerbrock. Een 6-4 6-5 voorsprong werd uit handen gegeven. Na een tiebreak werd ook de derde set, ondanks een 4-3 40-0 voorsprong, verloren: 4-6.

De teleurstelling bij Buis was groot, desondanks was er trots voor het eerst een finale in Londen gehaald te hebben en was er ook tevredenheid met het getoonde spel. Buis gaat nu weer een week trainen in voorbereiding op toernooien in Namen en Nottingham. Op het volgende en laatste grandslamtoernooi, de US Open in New York, zal Marjolein naast het enkelspel in het dubbelspel wederom uitkomen met Diede de Groot.

Meer informatie over Marjolein Buis is te vinden op: www.marjoleinbuis.nl

Cookieinstellingen