Gelderlanders gaan het liefst op strandvakantie

Foto: publiek domein

92% van de Gelderlanders is van plan om in 2017 op vakantie te gaan, dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de onafhankelijke reiszoekmachine momondo.nl. 39% van deze Gelderlandse vakantiegangers heeft plannen om de vakantie aan het strand door te brengen. Ook het huren van een vakantiehuisje (34%) en stedentrips (35%) zijn populaire vakanties.

Kamperen (22%), wintersport (17%), rondreizen (13%), gezondheidsvakanties (6%), actieve vakanties (7%) en cruises (8%) volgen op afstand. 8% van de Gelderlanders geeft aan dit jaar helemaal geen vakantie gepland te hebben en de vrije dagen thuis door te brengen.

Ik ga op vakantie en…

Wie neem ik mee? 56% van de Gelderlanders trekt het liefst met zijn/haar partner erop uit. Bijna 10% vindt het niet erg om alleen op stap te gaan. Schoonouders laten Gelderlanders het liefst thuis, slechts 3% geeft aan graag met de ouders van zijn/haar partner op stap te gaan.

Gemiddeld geven Gelderlanders 825 tot 1640 euro uit

Gemiddeld wordt verwacht dat er de komende zomervakantie tussen de € 825 en € 1.640 zal worden uitgegeven. 1% van de Gelderlanders geeft aan meer dan € 8.200 te besteden aan een vakantie. Bijna de helft van de Gelderlanders spaart voor een vakantie. Ook bouwt 13% samen met vrienden of familie een spaarpotje op om samen op reis te gaan.

Liever in hotel dan Airbnb

Ondanks alternatieven zoals Airbnb of Couchsurfing is een hotel nog steeds de meest favoriete plek van Gelderlanders om te verblijven tijdens een vakantie. Bijna 44% slaapt het liefst in een hotel. Het huren van een appartement of huis via een vakantieverhuursite als Airbnb is met 24% de nummer twee. Bij het kiezen van een hotel zijn prijs (54%), dat de locatie mooi is (43%) en in de buurt is van bezienswaardigheden (31%) het belangrijkst.

In flirtmodus op vakantie

39% van de Gelderlanders heeft weleens een romance tijdens een vakantie gehad. Maar in welk land loop je dan de grootste kans om jouw vakantieliefde tegen het lijf te lopen? Met 15% delen Spanjaarden, Zweden en Fransen de titel voor het aantrekkelijkste volk. Opvallend want in andere provincies staan Spanjaarden met stip op één.

Op vakantie geen tijd voor social media

Dat vakantie voor Gelderlanders een plek is om tot rust te komen, blijkt ook uit het aantal social media posts. 50% geeft aan niets op social media te plaatsen, terwijl 23% een foto deelt met het thuisfront of een update plaatst over de vakantie (21%). Ook zegt zelfs 23% social media volledig te vermijden.

Reacties