Nieuw fietspad langs Beuningse Plas toegangelijk voor publiek

10-08-2017 – Beuningen – Afgelopen week is het nieuwe fietspad aan de zuidzijde van de Beuningse Plas toegankelijk geworden voor publiek. Hierdoor is opnieuw een deel van de inrichting van de recreatieplas afgerond.

Het nieuwe fietspad loopt parallel aan de A73. Aan de Nijmeegse zijde sluit het fietspad aan op de Jonkerstraat ter hoogte van de fietstunnel onder de A73 door. Aan de Beuningse zijde splitst het fietspad zich op het einde in tweeën: Een deel sluit aan op de Palinggracht, het andere deel op de Verlengde Reekstraat.

Recreatie

Naast het fietspad loopt ook een speciaal ruiterpad. Ook loopt het pad voor een deel over de geluidswal, waar ook diverse uitkijkpunten op zijn aangelegd. Voor recreanten zijn op de geluidswal tevens enkele bankjes geplaatst. Ook zijn er enkele bruggetjes aangelegd over de nabijgelegen sloot.

Verlichting

Enkele omwonenden, die woensdagavond op het pad te vinden waren, spreken van een “mooi aangelegd gebied.” Wel uiten zij hun zorgen over het gebrek aan verlichting op het pad. Hierdoor zou het pad in de avond- en nachturen door de afgelegen ligging minder geschikt zijn als verbinding tussen Nijmegen en Beuningen. Fietsers die zich onveilig voelen zullen daarom om moeten rijden via de verlichte Pieckelaan.

Reacties