SP doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Beuningen

Foto: SP Beuningen

Op 21 maart volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De 6 traditionele partijen in Beuningen krijgen daarbij voor het eerst met concurrentie van de SP te maken.

“En dat zal voor een aantal mensen toch een zaak van even wennen worden. Meer dan alle andere partijen combineert de SP het werk in gemeenteraden met het actievoeren op straat. En dat is de SP-afdeling in Beuningen ook van plan om in Beuningen te doen”, aldus voorzitter Jos Swartjes van de SP Beuningen.

Op 14 augustus is hij tijdens een algemene ledenvergadering als lijsttrekker gekozen. Swartjes is een van de oude rotten van de SP in de regio. Nadat hij allerlei functies heeft bekleed in de SP- Nijmegen woont hij nu al weer een hele tijd in de gemeente Beuningen. Eerst in Ewijk en tegenwoordig in Winssen.

En waar gaat de SP zich in Beuningen op concentreren? Jos Swartjes formuleert het allemaal nog heel voorzichtig; hij wil dat toch vooral aan de leden overlaten. Maar, heel voorzichtig, laat hij merken dat de woningbouw voor hem zwaartepunt nummer 1 is. Goedkope woningen en prioriteit voor woningbouw in de kernen Winssen en Weurt zullen zeker zwaartepunten voor de SP worden.

Cookieinstellingen