Informatiebijeenkomst en cursus ‘Omgaan met Dementie’

Foto: publiek domein

In alle dorpen in de gemeente Beuningen worden in 2017 gratis informatiebijeenkomsten en cursussen ‘Omgaan met dementie’ georganiseerd voor mantelzorgers van mensen met dementie. U bent van harte welkom!

Informatiebijeenkomst of cursus ‘Omgaan met dementie’

Heeft uw partner of één van uw ouders dementie? Of bent u op een andere manier betrokken bij iemand met dementie? En wilt u meer grip krijgen op het veranderde gedrag? Meldt u zich dan aan voor een informatiebijeenkomst of cursus ‘Omgaan met dementie’.

Wat is het verschil?

  • Als u zich aanmeldt voor de informatiebijeenkomst is dat op één avond en voor een grotere groep deelnemers.
  • Als u de cursus volgt betekent dit dat u twee dagdelen deelneemt. Aan de cursus kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.
  • Zowel bij de informatiebijeenkomst als bij de cursus is er voldoende tijd voor informatie, vragen en tips over het omgaan met dementie. Omdat de cursus over twee dagdelen verdeeld is en in een kleinere groep plaatsvindt kan er meer verdieping plaatsvinden en kan er mogelijk meer op persoonlijke situaties ingespeeld worden.

Wanneer is het?

De cursussen zijn op:

  • Maandag 20 en 27 februari van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Personnebos in Beuningen (cursus 1)
  • Maandag 11 en 18 september van 13.30 tot 16.00 uur in De Paulus in Winssen (cursus 2)

De informatiebijeenkomst is op:

  • Maandag 20 november van 19.30 tot 22.00 uur in MFA ’t Hart in Ewijk

Gespreksleider

Sharon Tjon (Home Instead) verzorgt deze informatiebijeenkomsten en cursussen op indrukwekkende wijze: elke keer zijn mantelzorgers erg enthousiast over de praktische maar ook positieve en hoopvolle benadering van de alledaagse uitdagingen waar zij mee te maken krijgen.

Aanmelden

De informatiebijeenkomsten en de cursussen zijn kosteloos. Aanmelden is wel noodzakelijk. U kunt zich voor deze cursus aanmelden via het Steunpunt Mantelzorg bij Perspectief: [email protected]. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 024-67 50 939.

Cookieinstellingen