Roda’28 wint van 3e klasser Beuningse Boys

Foto: Roda '28

Zaterdag 9 sept stond op het sportpark De Boshof te Winssen de bekertopper tegen Beuningse Boys op het programma. Beide teams hadden hun 1e wedstrijd ruim gewonnen, dus dit werd een beslissende wedstrijd voor doorgang naar de volgende ronde.

Beuningse Boys begon sterk aan de wedstrijd en wist Roda’28 voetballend goed onder druk te zetten, Roda’28 probeerde hier ook voetballend uit te komen en bij vlagen lukt dit ook goed. Het talrijk opgekomen publiek zag een mooie sfeervolle voetbalwedstrijd. Roda’28 keeper Martijn Teuwsen moest twee keer handelend optreden en deed dit voortreffelijk. Ook Roda’28 had enkele kansen om de score te openen. Maar ook zij slaagden hier niet in, dus werd de rust bereikt met een 0 – 0 stand.

Het publiek zag een energieker Roda’28 uit de kleedkamer komen, er werd nog beter gevoetbald en de kansen voor Roda’28 werden talrijker.

In de 55e min scoort Pim Tromp de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28, de actie werd door Marijn van Kraaij over rechts ingezet met een voorzet op Pim Tromp. Die krijgt de bal onder controle, schiet hard op doel, onderweg wordt de bal van richting veranderd en de Beuningse Boys keeper is kansloos.

In de 68e min geeft Lenn Janssen vanuit het middenveld een pass naar Bob Stevens, die geeft weer breed op Stijn Gradussen. Die schiet op doel, de keeper weet dit schot nog te keren. Uit de rebound schiet Pim Tromp eerst nog op de lat, maar Pim krijgt de bal weer onder controle en schiet beheerst de 2 – 0 voorsprong voor Roda’28 binnen.

Beuningse Boys geeft zich nog niet gewonnen, probeert meer op de aanval te spelen, maar de Roda’28 defensie stond goed en kon vooralsnog de schade beperkten.

In de 75e min weet middenvelder Nick Janssen de bal te veroveren op de laatste man van Beuningse Boys, kan zo doorlopen naar de keeper en schiet vanaf ongeveer 20 meter de bal snoeihard en onhoudbaar in het doel. Daarmede wordt een veilig geachte voorsprong van 3 – 0 bereikt.

In de 80e min weet Spits Glenn Müller de verdiende tegentreffer te scoren.

Aanstaande zondag speelt Roda’28 de laatste poule bekerwedstrijd om 14.00 uur bij buurman SCD’33 in Deest. Bij een overwinning of gelijkspel is de volgende ronde een feit.

Reacties