Gezamenlijk initiatief tegen eenzaamheid

Foto: publiek domein

De Week tegen Eenzaamheid is van start gegaan. Onder het motto ‘Kom erbij!’ laten tal van maatschappelijke organisaties, het sociaal werk, zorginstellingen en vrijwilligers en actieve burgers in het hele land zien wat zij doen tegen eenzaamheid.

Initiatiefnemer van de Week tegen Eenzaamheid is Coalitie Erbij, een landelijke samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor het verminderen van eenzaamheid. Volgens Coalitie Erbij is de strijd tegen eenzaamheid ,,urgent en belangrijk”.

Naar schatting een miljoen Nederlanders voelen zich in ernstige mate eenzaam. Hun situatie kan leiden tot gezondheidsproblemen en verhoogt zelfs de kans op vroegtijdig overlijden.

De komende week staan honderden lokale activiteiten op het programma waar mensen met een klein sociaal netwerk nieuwe contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. Scholieren bezoeken verzorgingshuizen, ouderen doen aan voetbal of dans, buurtcentra dekken een lunchtafel voor omwonenden.

De Week tegen Eenzaamheid duurt tot en met 1 oktober wordt sinds 2010 georganiseerd.

Cookieinstellingen