Roda’28 wint van Batavia

De 3e wedstrijd van deze competitie was tegen promovendus Batavia uit Batenburg.

In de 10e minuut maakt Roda’28 verdediger Joris van Rijn een overtreding in het strafschopgebied en dit betekent een penalty en die wordt benut door Ramon Gillich. Een vroege achterstand is een feit. Rondom de 15e minuut zijn er twee sterke momenten van Pim Tromp, die Roda’28 met twee goals op voorsprong zet. Vooral het tweede doelpunt was een uitstekende verdedigende actie van Lenn Janssen, halverwege de eigen helft langs de zijlijn. Hij geeft een dieptepass op Bob Stevens, die doorkopt naar Pim Tromp, die net iets sneller en slimmer is dan de Batavia verdediger en de bal met het puntje van de schoen over de doellijn tikt.

In de 40e minuut weet Bob Stevens de 3 – 1 te scoren, wederom een snelle aanval van Roda’28 via Nick Janssen, Marijn van Kraaij, waarbij uiteindelijk Daan Willems op de lat schiet, maar in de rebound is Bob Stevens attent en kopt geroutineerd de 3 – 1 binnen.

Gedurende de 1e helft was de Batavia trainer Henk Evers al de dug-out uitgestuurd in verband met zijn commentaar op de leiding en tot overmaat van ramp voor Batavia wordt vlak voor rust Timon Wattimena met rode kaart van het veld gestuurd.

Ver In de tweede helft weet Stijn Gradussen een perfecte voorzet van Daan Willems op de juiste waarde in te schatten en schiet beheerst de 4 – 1 binnen. Enkele minuten later scoort Batavia spits Ercan Balbay met een snoeihard schot in de verre hoek. Het slotakkoord is voor Roda’28 en Pim Tromp scoort zijn 3e doelpunt vandaag. Hij weet een snelle pass van Lenn Janssen op de juiste waarde in te schatten, verschalkt zijn tegenstander en schiet snoeihard de 5 – 2 binnen de palen.

Voor aanstaande zondag 15-10 staat om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Overasseltse Boys op het programma.