Van Eert voorgedragen als nieuwe burgemeester Rheden

Foto: Carol van Eert

Rheden – Tijdens de openbare raadsvergadering is Carol van Eert voorgedragen als nieuwe burgemeester van gemeente Rheden.

Zijn naam werd in de raadzaal door dhr Klomberg, voorzitter van de  vertrouwenscommissie, bekendgemaakt.

Nadat de gemeenteraad de aanbeveling heeft vastgesteld, wordt dit doorgegeven aan de commissaris van de Koning die dat op zijn beurt weer doorgeeft aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De burgemeester wordt benoemd door de Koning op voordracht van de minister. Het is gebruikelijk dat de aanbeveling van de gemeenteraad wordt gevolgd.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie omschrijft de heer Van Eert als:

‘Een ervaren bestuurder met visie, die midden in de samenleving wil staan en aanspreekbaar is voor iedereen. Hij heeft een open, luisterende en verbindende houding en kan hiermee de rol van boegbeeld en gezicht van de gemeente Rheden goed vervullen. Daarnaast heeft hij een groot netwerk in onze regio en zien we in hem een burgemeester die de gemeente Rheden op een goede wijze in de regio kan positioneren.’

De gemeenteraad denkt dat de heer Van Eert op zijn eigen authentieke manier een positieve impuls kan geven aan de ontwikkeling van de gemeente Rheden in de toekomst. Hij past uitstekend in het profiel dat wij hebben vastgesteld en zijn achtergrond en ervaring geeft de gemeenteraad het vertrouwen dat hij goed zal passen in onze mooie gemeente.

De heer Carol van Eert is 55 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen en woont in Beuningen. Sinds 2012 is hij burgemeester van de gemeente Beuningen. Eerder vervulde hij onder meer de functie van secretaris-directeur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Hij is lid van de PvdA.

Eerste reactie van Carol van Eert op de aanbeveling:

“Het is voor mij een grote eer dat de gemeenteraad van Rheden vandaag heeft besloten dat ik hun volgende burgemeester zal zijn. In vervolg op het burgemeesterschap van de gemeente Beuningen, verheug ik me op deze nieuwe uitdaging. Ik ken de gemeente Rheden al een klein beetje en heb er veel zin in om met het gemeentebestuur, de inwoners, bedrijven en instellingen aan de slag te gaan”.

“Het nieuwe jaar 2018 zal voor mij en mijn vrouw een nieuwe fase in ons leven inluiden, waar we ongelooflijk veel zin in hebben”.

Als alles gaat zoals verwacht, wordt de nieuwe burgemeester voor half januari 2018 geïnstalleerd en volgt dan burgemeester Petra van Wingerden-Boers op, die per 31 december 2017 haar taak neerlegt.

Cookieinstellingen