Wegwerkzaamheden Blatenplak Ewijk

Foto: google streetview

Van maandag 13 november tot half december 2017 worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de Blatenplak in Ewijk. Tussen de Van Heemstraweg en de Klaphekstraat verbeteren ze de weg op een aantal punten.

Lees hieronder meer.

  • Vervangen asfalt
    Door het verkeer dat dagelijks over de Blatenplak rijdt, is de bovenste laag van het asfalt versleten. De weg krijgt daarom een nieuwe deklaag. Ook herstellen ze verzakte stoepranden.
  • Aanleg voetpadverbinding
    Rondom de sportvelden en verpleeghuis Waelwick bestaat al langer de wens voor een veilige en goede loopverbinding. Deze verbinding leggen ze nu aan en komt aan de parkeerplaatszijde van de sportvelden te liggen. (Oudere) voetgangers hoeven daardoor niet meer op de rijweg te lopen. Ook aan de oostkant van de Blatenplak maken ze het voetpad toegankelijker voor rolstoelers, scootmobielen, en andere groepen.
  • Aanpassen kruisingen
    Het wegdek van de zijstraten van de Blatenplak bestaat uit andere materialen, zoals klinkers. Daardoor is de gelijkwaardige voorrangssituatie soms onduidelijk. Door het gebruik van één soort materiaal op de kruisingsvlakken maken ze de kruisingen overzichtelijker. Ook de in- en uitritten van de parkeerterreinen van de sportvelden maken ze duidelijker.
  • Extra parkeerplaatsen
    Bij piekdrukte bij de sportvelden parkeren bezoekers regelmatig op het gras en in de bermen Ze leggen daarom in de straat extra langsparkeerstroken aan, zodat er meer parkeerruimte beschikbaar is bij deze piekdruktes.
  • Vernieuwen verlichting
    Ze passen de lichtmasten in de Blatenplak aan en maken ze duurzaam door gebruik van LED-verlichting. Ook worden enkele masten vernieuwd.

Planning

Aannemer Willems uit Winssen voert de werkzaamheden uit in drie fases:

  • Fase 1 – week 46 en 47: maken uitritten, parkeerstroken en loopverbinding
  • Fase 2 – week 48: volledige afsluiting voor asfalteren, 1 á 2 dag(en)
  • Fase 3 – week 48 en 49: aanpassen kruispuntplateaus en afrondende werkzaamheden

Omleiding verkeer & bereikbaarheid woningen

Autoverkeer wordt omgeleid via de Van Heemstraweg, Julianastraat en Klaphekstraat (en andersom). (Brom)fietsers en aanwonenden hebben altijd doorgang. Houd wel rekening met enige verkeershinder. Op de dag(en) van de asfalteringswerkzaamheden is de weg even helemaal afgesloten. Daardoor kun je er tijdelijk niet door. De aannemer informeert aanwonenden hier vooraf over.

Meer informatie of vragen?

De meest recente informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vindt u op deze projectpagina: www.beuningen.nl/blatenplak. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.

Documenten

Hieronder kunt u enkele documenten met extra informatie downloaden:

Cookieinstellingen