Hackathon in Beuningse bibliotheek

Foto: Marcel Krijgsman

Hoe kunnen robots ingezet worden en welk effect heeft dat op onze toekomst? Bij de hackathon op 25 november van 11.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Beuningen kun je hier zelf over meedenken.

Zoek tijdens de hackathon onder tijdsdruk naar manieren om een robot in te schakelen als oplossing voor een probleem. Ga zelf aan de slag om, op beginnersniveau, een robot te programmeren en de eerste stappen te zetten naar een antwoord. Wie gaat de uitdaging aan? Geef je vooraf op via [email protected], er is ruimte voor 20 personen per hackathon.

Annemarie van der Riet van de bibliotheek begeleidt de hackathon: “Tijdens de hackathon kijken we naar de praktische inzetbaarheid van robots, maar gaan we ook in gesprek over het ethische aspect. Wat doet dat met jou wanneer een robot je boodschappen gaat doen, of ervoor gaat zorgen dat je moeder op tijd haar medicijnen inneemt?”

De bibliotheek organiseert deze hackathon in het kader van de landelijke bibliotheekcampagne ‘Nederland Leest’, met het thema robots. De Bibliotheek Gelderland Zuid presenteerde eind 2016 haar nieuwste aanwinsten: twee NAO-robots. Dus het thema robots sluit goed aan bij deze bibliotheek.

Met de NAO-robots heeft de bibliotheek educatieve programma’s ontwikkeld waar het onderwijs gebruik van kan maken, waaronder de hackathons. Docent Verpleegkunde ROC Rijn IJssel Wim Schouten: “Samenvattend betekende de robot-hackathon vijf weken contextrijk leren en volop een beroep doen op de 21e-eeuwse vaardigheden.” Speciaal voor Nederland Leest wordt de Hackathon op 25 november in een verkorte versie voor volwassenen georganiseerd. Iedereen kan gratis meedoen, maar je moet je wel vooraf opgeven via [email protected].

Datum: 25 november, 11:00 – 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Beuningen
Aanmelden: [email protected]
Prijs: Gratis
Meer informatie: www.obgz.nl/nederlandleest

Reacties

article
65504
Hackathon in Beuningse bibliotheek
Hoe kunnen robots ingezet worden en welk effect heeft dat op onze toekomst? Bij de
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20171114/hackathon-beuningse-bibliotheek/
2017-11-14T21:52:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2017/11/14215056/Hackathon-Nederland-Leest-Marcel-Krijgsman.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws