Perspectief start met vervoer en zoekt 30 chauffeurs

Foto: Perspectief

In maart 2018 gaat Perspectief starten met een vervoersproject. Hiervoor zijn twee kleine elektrische auto’s aangeschaft. Naast de chauffeur is er ruimte voor drie passagiers. Het doel is vooral kwetsbare inwoners te vervoeren naar plekken in gemeente Beuningen waar zij om vragen.

We merken steeds meer dat vooral ouderen en gehandicapten moeite hebben om kleine afstanden te overbruggen. Kinderen hiervoor vragen is lastig voor mensen. Men wil voor zo’n korte rit liever geen familie, vrienden of buren vragen. In dat geval biedt het vervoer van Perspectief een oplossing en kunnen mensen buitenshuis actief blijven.

De auto’s hebben een lage instap, zijn afgesloten en verwarmd. Een rollator kan mee, maar men moet wel zelf kunnen instappen. De auto’s rijden enkel in de gemeente Beuningen. Als bijdrage in de kosten vragen ze één euro per rit.

Eén auto is vooral gericht op in Ewijk/Winssen en één auto voor Beuningen/Weurt. Mocht er grote belangstelling zijn dan wil Perspectief later in het jaar nog twee auto’s aanschaffen zodat iedere kern over een auto beschikt.

Perspectief is daarom op zoek naar 30 vrijwillige chauffeurs. Vindt u het leuk in contact te zijn met ouderen, bent u één of twee dagdelen per week beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs, bel dan met Perspectief.

Voor meer info of aanmelden als chauffeur neem contact op met Joseph Vink via: 024-6750939 of [email protected].

Cookieinstellingen