De gemeente Beuningen stelt graag BOA’s in opleiding aan u voor

Wesley van de Rakt (links) en Storm Curre (rechts).
Wesley van de Rakt (links) en Storm Curre (rechts).
Foto: BNG

Vanaf eind november zijn er bij de gemeente Beuningen twee Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) in opleiding aan de slag gegaan. Wesley van de Rakt (19 jaar) en Storm Curre (18 jaar) lopen tot en met december stage. Beiden volgen de opleiding handhaving, toezicht en veiligheid van het ROC in Nijmegen.

De openbare ruimte is een belangrijk aandachtsgebied voor Wesley en Storm. Zij controleren met name op afval. Daarbij kunt u denken aan het juist aanbieden van afval en het dumpen van afval. Dumpingen worden namelijk echt niet getolereerd. “We zijn hier al actief mee bezig. We proberen het probleem op te lossen”, vertelt Wesley. ”We lopen al drie weken stage en tot nu toe gaat het goed. Ziet u iets in de openbare ruimte? Spreek ons dan gerust aan!”

BOA

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt in dat een BOA bepaalde strafbare feiten mag opsporen op een bepaald werkterrein. BOA’s hebben een belangrijke rol bij het handhaven van veiligheid en het tegengaan van criminaliteit. Ook spelen ze een belangrijke rol bij de leefbaarheid in de wijken. Dit doen ze samen met de politie. De BOA mag identiteiten controleren, proces-verbaal opmaken, boetes uitschrijven en personen aanhouden als deze worden verdacht van een strafbaar feit.

Cookieinstellingen