Winnaar Kaliber Cultuurprijs 2017 bekend

Foto: GER LOEFFEN

Het bestuur van de Stichting Cultuurprijs Beuningen heeft op voordracht van de jury bestaande uit Ben van Duin (voorzitter), Cees van Ingen, Suzanne van Emden, Diana Bijl en Charlotte Lever uit de vijf genomineerden besloten om op 23 november 2017 de Kaliber Cultuurprijs 2017 toe te kennen aan Sharon Vas van Confidans. De Beuningse wethouder Hans Driessen maakte de winnaar bekend.

Sharon Vas ontving tijdens een veelzijdige culturele avond in Theater de Molen in Beuningen een fraai gekalligrafeerde oorkonde uit handen van Hans Peters, voorzitter van de Stichting Cultuurprijs Beuningen. Jeroen Lever van Kaliber Adviseurs overhandigde aan Sharon Vas een check van € 2.500,=. De avond werd gepresenteerd door de nachtburgemeester van Nijmegen Angela Verkuijlen.

Het door Ben van Duin voorgelezen juryrapport maakte melding van de veelzijdige wijze waarop Sharon haar dansactiviteiten inzet en de wijze waarop ze dat met iedereen deelt. ‘Dansen is goed voor je zelfvertrouwen’ is haar motto. Zij weet ritme te vertalen naar beweging door te luisteren en te voelen. Het gaat om het plezier. Maar soms ook om de diepgang. Hoe breng je het verhaal van dans over. Met expressie, jezelf durven laten gaan. Sharons eigen enthousiasme brengt ze graag over op anderen. In haar dansschool is jong en oud welkom, op Beuningse evenementen is ze er altijd dansend bij. In haar concepten voor het voortgezet onderwijs richt ze zich op de binnenwereld van jongeren. Met als thema ‘Wie ben jij!’ Dans laat het je voelen het brengt eenieder in verbinding.

De overige genomineerden voor de Kaliber Cultuurprijs 2017 waren:

Filmhuis+ in Theater de Molen, Theater Over & Weer, zangtalent Miréya Derksen en Wim Piels – fotografie. De genomineerden vertegenwoordigden een breed scala aan disciplines en leeftijden en lieten zien hoe mooi en divers de Beuningse cultuur zich ontwikkelt.

Initiatiefnemer voor de Kaliber Cultuurprijs is Kaliber Adviseurs, een organisatie met stevige wortels in Beuningen en de regio Maas en Waal. Ook Ger Loeffen en Willeke Guelen zijn betrokken bij dit voor Beuningen unieke evenement. De Kaliber Cultuurprijs wordt van harte onderschreven door de gemeente Beuningen, Stichting Perspectief en de Harten4Groep. Het is de bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Cookieinstellingen