Remo Speijers over 10 jaar Speijers Sports

Foto: Speijers Sports

Trots zijn op wat ik heb, is iets dat ik altijd al moeilijk heb gevonden. Als ik ergens voor ga, heb ik het gevoel dat het altijd beter kan. Die instelling heb ik altijd al gehad. Vroeger in sport, nu op zakelijk gebied. Een middenweg bestaat voor mij niet. Ik ga ergens voor en neem met tevredenheid geen genoegen.

Ook nu bevind ik mij weer op zo’n punt. Speijers Sports bestaat tien jaar. Al tien jaar ben ik professioneel aan het aanklooien. De indeling van de oude sportschool veranderde elk half jaar en elke maand had ik weer een nieuwe opvatting over hoe ik de sportschool beter zou kunnen maken dan dat hij op dat moment was. Ideeën heb ik altijd in overvloed gehad en niet alleen maar serieuze trouwens. Mensen uit mijn omgeving verklaren me regelmatig voor gek als ik weer iets leuks heb bedacht. Mijn vriendin kon bijvoorbeeld maar niet begrijpen dat ik geen deur maar een ladder en een brandweerpaal als ingang voor mijn nieuwe kantoor wilde. Die constante stroom nieuwe ideeën, serieus of niet, hebben er echter wel voor gezorgd dat Speijers Sports een unieke sportschool is geworden. Maar wanneer is het goed? Wanneer is het uiterste dat we eruit kunnen halen bereikt? En waarom lukt het me dan nóg niet om tevreden te zijn?

Het tienjarig bestaan is een mijlpaal voor ons. Tien jaar waarin we keihard hebben gerend, ons hoofd boven water moesten houden en targets en deadlines moesten halen. We hebben onze dromen nagestreefd en alles geleerd met vallen en opstaan. Maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Een marathon kun je nu eenmaal niet sprinten en daarom gebruiken we deze gelegenheid om tussentijds een keer stil te staan en achterom te kijken naar wat we allemaal al bereikt hebben.

De sportschool is ontstaan vanuit passie voor sport en ondernemen. Een uit de hand gelopen hobby die versterkt werd door andere mensen die deze passie met mij deelden: mijn medewerkers. Ik word omringd door een groep vrienden die met hetzelfde plezier als ik over sport kunnen praten en hun passie willen overdragen. Dat is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van ons werk. Sporten is voor ons iets heel vanzelfsprekends. Fit zijn is niet alleen leuk, maar ook van groot belang voor de kwaliteit van je leven. Maar die vanzelfsprekendheid geldt lang niet voor iedereen. Ons doel is om onze sporters meer te leren over het belang en vooral het plezier van sporten en bewegen. Door je mindset en levensstandaard bij te stellen, werk je preventief tegen het ontstaan van klachten en kwalen. Misschien een beetje cliché, maar is je lijf je lief, werk dan preventief.

Het pand en de medewerkers zijn echter maar een klein deel van Speijers Sports. Onze leden maken onze community tot wie we zijn. De rode loper ligt 365 dagen per jaar voor hen uitgerold. We zijn erg blij dat we de gezellige en persoonlijke sfeer uit de oude sportschool mee hebben kunnen nemen naar het nieuwe pand. Onze leden zijn echt onze ambassadeurs en we merken dat bijna iedereen onze visie op sport en bewegen met ons deelt. Wij vinden het belangrijk naar hun te luisteren. Waar zij behoefte aan hebben en wat zij belangrijk vinden binnen een sportschool zodat wij een veilige en laagdrempelige omgeving kunnen creëren.

Ik ben dan ook trots op wat wij samen met onze medewerkers en onze sporters hebben bereikt. Binnen tien jaar zijn we van een hobby in een slooppand naar een volwaardige sportschool gegroeid en is ons vaste ledenaantal tot boven de 1200 gestegen. Het is niet erg dat ik nog niet tevreden ben. Dit zorgt ervoor dat we elke dag blijven proberen de sportschool weer net iets beter te maken en we ideeën (soms gekke) en dromen blijven houden. Maar trots had ik nooit kunnen zijn zonder jullie hulp. Daarvoor wil ik iedereen bedanken die meegeholpen heeft de sportschool te maken tot wat hij nu is en ik meen het, woord voor woord (Speijers Sports Jubileum Magazine).

Remo Speijers

Ps: volgende week zaterdag gaan we dit groots vieren!

Cookieinstellingen