CDA pleit voor behoud verlichting in het buitengebied

Foto: CC0

In 2016 is er een nieuw verlichtingsplan  voor de gemeente Beuningen opgesteld. In dit plan staat dat in het buitengebied van de gemeente Beuningen de straatverlichting fors wordt verminderd.

Het CDA was en is het daar nog steeds niet mee eens. Het weghalen van de lantaarnpalen in het buitengebied is door andere partijen goedgekeurd, omdat het geen effect zou hebben op de objectieve veiligheid. Uit het concept verkiezingsprogramma blijkt dat het CDA hier anders over denkt.

“Subjectieve veiligheid oftewel een gevoel van veiligheid is net zo belangrijk om ’s avonds van huis te gaan. Je onveilig voelen kan je al beperken in wat je ’s avonds wil gaan doen. Dat kan je niet afdoen als “schijnveiligheid” of irrelevant” . Een veiligheidsgevoel is dus wel degelijk van grote waarde. Daarom heeft het CDA ook in het concept verkiezingsprogramma staan dat het verlichtingsplan dat er nu ligt aangepast moet worden. Dit houdt concreet in dat de verlichting in het buitengebied niet drastisch wordt teruggeschroefd”, aldus Albert Rutten, Lid Commissie Ruimte.

Cookieinstellingen