Crowdfunding actie voor slingerbank op dijk Beuningen

Foto: Het Dijkmagazijn

Het Dijkmagazijn Beuningen gaat bij haar bezoekerscentrum, op de hoek van Dijk en Waardhuizenstraat, een kleinschalig terras aanleggen. Een terras waar voorbijgangers kunnen zitten om wat uit te rusten en genieten van het uitzicht. En waar op mooie dagen koffie en thee kan worden besteld bij zelf meegebrachte boterhammen.

De mooiste uiterwaarden en dijken

Het Dijkmagazijn Beuningen is een bezoekerscentrum aan de Waal. “We lokken mensen naar buiten met activiteiten voor jong en oud. Zodat zij kunnen genieten van de Waal en de natuur, waarover wij verhalen vertellen”, laat het bestuur weten. “De uiterwaarden en dijken bij Beuningen behoren tot de mooiste van Nederland! Er lopen kuddes Konikpaarden en de Rode Geus runderen. Er bloeien wilgen in het voorjaar en bijzondere kruiden in het najaar. Soms zijn er brede stranden langs een rivier die dan nauwelijks 300 meter breed is. Een paar weken later kan het water hoog tegen de dijken staan. Dan kijkt u uit over een watervlakte van meer dan 1 kilometer! Wandel- of fietstochten over de Beuningse Waaldijk en struintochten door de uiterwaarden zijn geen twee dagen hetzelfde.”

Terras met Slingerbank

“Eén ding is jammer: nergens langs de dijk in de gemeente Beuningen is een terras te vinden om uit te rusten van uw wandel- fiets- of struintocht. En om te genieten van het uitzicht en antwoord krijgt op vragen over het gebied! Daar wil Het Dijkmagazijn Beuningen iets aan doen. Maar daar hebben we hulp bij nodig!”

Het Dijkmagazijn Beuningen: “Dankzij Pieter Oosterhout Buro voor Architektuur, de Gemeente Beuningen en Grond- weg- en waterbouwbedrijf Willems Winssen BV kan begonnen worden met het terras. Maar – om iedereen nog beter te ontvangen – willen we graag een bank plaatsen. Op de Dijk. Geen gewone bank, maar een Slingerbank naar ontwerp van kunstenaar Nelleke Hoppenbrouwers. Een bank die gezamenlijk met inwoners gemaakt kan worden. Passend bij de locatie. Een mozaïekbank waar informatietegels met foto´s en beschrijvingen informatie geven over dit voor Nederland zo unieke gebied.”

Deze Slingerbank zal met haar markante uiterlijk voorbijgangers uitnodigen om stil te staan, plaats te nemen en te genieten van het uitzicht. De Slingerbank is een blikvanger, die waarde heeft als kunstzinnig object èn functioneel is.

Crowdfunding

Om het terras echt mooi te maken èn de Slingerbank te plaatsen is Het Dijkmagazijn Beuningen een crowdfundingsactie gestart. Iedereen die samen met Het Dijkmagazijn deze Beuningse rustplek aan de Waal wil helpen verwezenlijken wordt uitgenodigd via de speciale website een bijdrage te doneren. Binnenkort komt er ook een doneerbutton op www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Graag komt Het Dijkmagazijn Beuningen in contact met bedrijven of organisaties die een speciale bijdrage willen leveren aan dit initiatief. Neem dan via [email protected] contact op om samen na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

doneer-nu-slingerbank

Reacties

article
67107
Crowdfunding actie voor slingerbank op dijk Beuningen
Het Dijkmagazijn Beuningen gaat bij haar bezoekerscentrum, op de hoek van Dijk en Waardhuizenstraat, een
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180115/crowdfunding-actie-voor-slingerbank-op-dijk-beuningen/
2018-01-15T21:48:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/01/15214734/slingerbank-nelleke-hoppenbrouwer.png
Beuningen Nieuws
Nieuws