Houthakkers gezocht

Foto: Het Dijkmagazijn

Zin om bomen om te zagen en lekker sjouwen? Kom dan op woensdag 24 januari naar Doddendaal. Het Dijkmagazijn en Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen willen samen met een aantal kinderen bomen uitdunnen in het bos.

In Doddendaal staan boomstronken die om de paar jaar kaalgekapt moeten worden. Het zijn essen, waarvan net als bij knotwilgen alle takken af moeten. Die takken zijn heel lang, maar niet zo dik en groeien laag bij de grond. Dus met weinig moeite heb je snel heel veel effect. Ideaal voor jonge houthakkers om te leren hoe je veilig moet zagen, snoeien en sjouwen met takken.

Voor de veiligheid is er voldoende begeleiding en bijlen worden niet gebruikt. Wie wil mag een mooie zelf afgezaagde stok mee naar huis nemen. Tijdens het harde werken zorgt Het Dijkmagazijn voor warme chocolade voor de broodnodige energie voor de volgende zaagbeurt.

Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die tegen een stootje kunnen. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Houhakkers gezocht, woensdag 24 januari van 14.00-15.30 uur. Startplaats: tegenover kasteel Doddendael, Ewijk. Maximaal 15 kinderen vanaf 8 jaar. Kosten € 2,50 incl. materiaal en drankje.

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Reacties

article
67121
Houthakkers gezocht
Zin om bomen om te zagen en lekker sjouwen? Kom dan op woensdag 24 januari
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180116/houthakkers-gezocht/
2018-01-16T10:52:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/01/16105133/houthakkers-gezocht.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws