GroenLinks wil af van OZB op sportaccommodaties

Foto: Google Streetview

De gemeenteraad heeft vorig jaar in oktober bij de begrotingsvergadering besloten dat de onroerendzaakbelasting voor dorpshuizen en multifunctionele accommodaties, de zogenaamde MFA’s, door de gemeente gecompenseerd wordt. De reden hiervoor is de belangrijke maatschappelijk functie van deze voorzieningen.

Bij deze gelegenheid heeft GroenLinks Beuningen aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd waarom dit ook niet kan worden ingevoerd voor de sportaccommodaties in onze gemeente. Immers, sportverenigingen vervullen een maatschappelijke functie die zeker vergelijkbaar is met die van dorpshuizen.

Daarnaast spelen sport, sportverenigingen en sportaccommodaties een belangrijke rol in het gezondheidsbeleid van de gemeente, denk hierbij bijvoorbeeld aan campagnes om het bewegen te promoten.

Op dit moment zijn sportverenigingen veel geld kwijt aan de OZB die aan de gemeente betaald moet worden. Geld dat beter besteed kan worden aan de vereniging zelf, aan trainingen, aan onderhoud, aan de
jeugdopleiding en zeker ook aan het betaalbaar houden van de contributie.

“Ondanks dat we het onderwerp ‘warm’ houden hebben we nog steeds geen antwoord op ons verzoek. We hopen binnenkort een positief antwoord te ontvangen”, aldus Frans Houben, Fractievoorzitter GroenLinks Beuningen.

Cookieinstellingen